Osijek
KOLONIJA LIKOVNE UDRUGE ČEPIN

Umjesto štafelaja dobro poslužili travnjak i ograda
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Njegovanje likovne kulture i okupljanje lokalnih slikara amatera temeljna je aktivnost Likovne udruge Čepin. Stoga je ta udruga organizirala svoju tradicionalnu godišnju Likovnu koloniju.

U prikladnom ambijentu novog Lovačkog doma u Čepinu i njegovom dvorištu, koje je odnedavno pretvoreno u parkovnu površinu za okupljanje građana, čepinska je kolonija okupila domaće i slikare iz okolice. Posjetitelji koji su se zatekli na toj lokaciji mogli su gledati kako umjetnici stvaraju prekrasna djela.

Kao i svaki put, i ova je kolonija protekla ne samo u stvaralaštvu, nego i u ugodnom druženju “otkačenih” istomišljenika sa stvaralačkim sklonostima pa su se pogostili domaćim delicijama, nakon čega se boja nanosi mnogo lakše i opuštenijih pokreta rukom i kičicom. Neki su umjesto štafelaja spretno iskoristili travnjak, ili ogradu ispred Lovačkog doma, što je privuklo pozornost mnogih radoznalih prolaznika.

Sudionicima kolonije na otvorenju su dobro oko poželjeli Željko Mamić, ravnatelj Centra za kulturu Čepin, zamjenica načelnika Općine Čepin Mateja Kalajžić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno-stambenu djelatnost Tomislav Kuna. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike