Mozaik
POTVRDIO GLASINE

Sylvester Stallone režirat će “Creed 2”
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Sylvester Stallone na svom je Instagramu potvrdio da će režirati i producirati film “Creed 2”, nastavak boksačke drame iz 2015. koja je nastala kao spin-off njegovih filmova o Rockyju. Postavio je fotku sebe u društvu Michaela B. Jordana, zvijezde prvog dijela, uz tekst u kojem kaže da jedva čeka prihvatiti se režije i produkcije sljedeće godine te objavu završio boksačkom rečenicom “One more Round” (još jedna runda).

Prvi film “Creed” režirao je Ryan Coogler prema scenariju koji je napisao u suradnji s Aaronom Covingtonom. Michael B. Jordan glumio je sina Apolla Creeda, Rockyjeva najvećeg protivnika, a poslije i najboljeg prijatelja. Jordan će reprizirati ulogu u nastavku, no Coogler je bio spriječen prihvatiti se režije s obzirom na to da upravo završava “Black Panther”, najnoviji dodatak Marvelovu Cinematic Universeu.

Film “Creed” ostvario je solidan uspjeh na kinoblagajnama zaradivši 173 milijuna dolara. Stallone je za ulogu ostarjelog Rockyja zaradio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca, a u istoj kategoriji osvojio je Zlatni globus. Stallone je već ranije najavio da se snimanje nastavka “Creeda” planira za početak sljedeće godine, tako da je pretpostavka, iako nije službeno potvrđeno, da bi film mogao biti premijerno prikazan u studenom 2018. oko američkog Dana zahvalnosti, prema tradiciji Rocky filmova, od kojih je većina premijerno prikazana u to vrijeme. T.K.

Najčitanije iz rubrike