Sport
RITMIČKA GIMNASTIKA

Iva Janjić - zlatna osječka gracija
Objavljeno 16. listopada, 2017.
Članice KRŠG-a Rondo briljirale su pred domaćom publikom u dvorani Jug i osvojile šest medalja, tri zlata te tri bronce

Sportska dvorana Jug u subotu je ugostila sve najbolje što hrvatska ritmička gimnastika ima, a u tom društvu učenice Branke Stojković iz osječkog KRŠG-a Rondo napravile su veliku stvar.

Na 26. ekipnom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske “rondašice” su osvojile šest medalja, a pred domaćom publikom posebno je briljirala Iva Janjić koji je svojim izvedbama oduševila i “natjerala” suce na visoke ocjene koje su bile dostatne za tri prva mjesta i jednu broncu.

Sjajna Iva

Iva Janjić posljednje dvije godine pokazuje nevjerojatan napredak, oduševljava na domaćim i međunarodnim natjecanjima, ali ovogodišnji pravi veliki test bila joj je državna smotra, i to u “dvorištu Ronda”, u Osijeku. Pred obitelji, prijateljima i dobro popunjenim tribinama Juga trebalo je odraditi nekoliko vježbi bez pogreške, jer konkurencija među mlađim kadetkinjama bila je dosta jaka. I Iva nije podlegla pritisku, odradila je ono što se od nje očekivalo i zasluženo ponijela naslov najbolje hrvatske mlađe kadetkinje. U vježbi bez rekvizita bila je treća, ali to joj je bilo samo “zagrijavanje” za ono što slijedi. A na podiju su slijedile sjajne vježbe s vijačom, čunjevima i obručem gdje je Janjić pomela konkurenciju i osvojila prva mjesta. S loptom je bilo manjih problema i u toj vježbi je ostala korak do postolja. Završila je kao četvrta. No, tri zlata i jedna bronca fantastičan su uspjeh 10-godišnje osječke “gracije”. Lani je u svom uzrastu bila dvostruka prvakinja Hrvatske (vijača i čunjevi), ove je godina još podigla ljestvicu.

Iva je bila prvo ime Ronda, no i u konkurenciji kadetkinja klub domaćin imao je svoje adute za borbu s najboljim hrvatskim ritmičarkama. Kadetkinje Ronda nisu razočarale i ostavile su dvije medalje u Osijeku. Jednu je osvojila Lorena Jelošek u vježbi s trakom gdje je bila brončana. Uz to Lorena je bila 12. u vijači, sedma u vježbi s čunjevima, osma u obruču i sedma u lopti. Među kadetkinjama nastupila je i Barbara Čuljak te zauzela treće mjesto u vježbi s čunjevima. U ostalim nastupima nije mogla do medalje, jer je u vijači završila na desetom mjestu, u obruču je bila četvrta, a u lopti 12. Inače, Barbara i Lorena su Rondu u ekipnom poretku kadetkinja donijele peto mjesto.

Juniorke daleko od postolja

U juniorskoj konkurenciji vježbale su dvije Osječanke, Patricija Mate iz Ronda i Inga Rukovanjski iz KRG-a Osijek. Obje su bile daleko od pobjedničkog postolja, Patricija je u vježbi s trakom bila 11., u vijači sedma, čunjevima 12., obruču također 12., a u lopti 14. Skromne rezultate ostvarila je i Inga, koja je PH završila na desetom mjestu u vježbi s trakom, bila je osma u vijači, 10. u čunjevima, 13. u obruču te 12. u vježbi s loptom. Inga je lani bila članica Ronda i najjača uzdanica tog kluba, no ove je godine promijenila klub i čini se da je u njezinu slučaju negdje krenulo u krivom smjeru, jer ova Inga nije ni nalik na onu lanjsku.

Osječki klubovi nisu imali predstavnice među seniorkama, a tu se vodila borba za najbolju hrvatsku ritmičarku između Laure Božić (Poreč) i Petre Ribarić (KRG Zagreb).

Ivana LIOVIĆ
Rondo kup

U odličnoj organizaciji Ronda i sjajnim rezultatima osječkih “gracija” završilo je Prvenstvo Hrvatske, a već sljedećeg vikenda obožavatelji ritmičke gimnastike u gradu na Dravi imat će prilike gledati još jedno veliko natjecanje. Na redu je 10. izdanje Rondo kupa koje će se u subotu i nedjelju održavati u dvorani Gradski vrt. Društvo na tom skupu bit će puno brojnije, dolaze djevojke iz osam država, a nadamo se kako će osječke ritmičarke biti u svom najboljem izdanju.

Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana