Ekonomija
KNEŽEVAČKI TOS

Predstavljeni Valmontovi sustavi za navodnjavanje
Objavljeno 16. listopada, 2017.

U izložbenom prostoru kneževačke Tvornice opreme i strojeva d.o.o. (TOS) predstavljen je sustav za navodnjavanje tvrtke Valmont, svjetskog lidera u segmentu navodnjavanja, čiji je TOS predstavnik za hrvatsko tržište.

Valmont nudi sustave s najboljim omjerom cijene i kvalitete, a trenutačno se njihovim sustavima navodnjava više od deset milijuna hektara u više od stotinu zemalja svijeta. Između ostaloga, njima se navodnjava i nekoliko stotina hektara beljskih oranica kod Mirkovca.

- Potrebno je istaknuti centar pivote te linearne sustave, a svaki do sada prodani sustav posebno je dizajniran za polje gdje bi trebao biti postavljen - rečeno je na prezentaciji te naglašeno kako sustavi vodu za navodnjavanje crpe iz rijeka, kanala, jezera ili bilo kojeg drugog izvora vode.

Pogodni su za navodnjavanje svih usjeva, uključujući i voćnjake. Značajka Valmontovih sustava jednostavno je rukovanje, zbog čega zahtijevaju manje radne snage nego druge metode navodnjavanja. Mogu biti opremljeni uređajima za aplikaciju tekućih gnojiva, pesticida, mikroelemenata i drugih kemijskih sredstava. Važno je istaknuti kako je vijek opreme duži od 25 godina. O Valmontu govorio je Vladimir Harminc, ICON upravljačke panele predstavio je Robert Poretti, a o iskustvima sa sustavima Valmont u Rumunjskoj nazočne je upoznao Ciobanu Petre. Ružica Skenderović iz belomanastirske Savjetodavne službe, pak, govorila je o programu ruralnog razvoja Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine, točnije, o potporama iz nekoliko mjera. Domaćini su iskoristili prigodu i predstavili vlastiti proizvodni program, a o njemu je govorio Srđan Vakanjac. Naglasio je kako stabilno posluju i sustavno ulažu u daljnji razvoj, dodavši da zapošljavaju 40-ak djelatnika te kako se bave proizvodnjom, ugradnjom i održavanjem opreme za govedarske, svinjogojske i peradarske farme, ugradbenim elementima za sve vrste objekata, proizvodnjom, ugradnjom, održavanjem silosa i opreme za mješaonice stočne hrane… Ovlašteni su zastupnici DeLavala i Valmonta. I.Getto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora