Regija
BIZOVAC

Obnova elektromreže vrijedna 1.750.000 kuna
Objavljeno 15. listopada, 2017.

BIZOVAC - Zahvaljujući ulaganju HEP - Elektroslavonije Osijek, tijekom 2016. godine u Ulici dr. Franje Tuđmana u Bizovcu izgrađena je nova transformatorska stanica, a do kraja 2017. planira se završetak radova na polaganju novih srednjonaponskih i niskonaponskih kabela kako bi se stavila u funkciju. Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 1.750.000 kuna.

- Gradnjom navedenih objekata povećat će se kvaliteta opskrbe električnom energijom u Bizovcu i stvoriti uvjeti za demontažu tri postojeće transformatorske stanice s dotrajalom opremom i otežanim održavanjem - poručuje načelnik Općine Srećko Vuković.

Kako bi prekidi u opskrbi električnom energijom bili što kraći, polaganje kabela i prespajanje na novu trafostanicu obavljat će se u fazama. Tako će se iz novosagrađene trafostanice preko osam niskonaponskih kabelskih izvoda opskrbljivati OŠ Bratoljuba Klaića i Dječji vrtić Maslačak te korisnici mreže u Tuđmanovoj ulici, dijelu Tomislavove, Sunčanoj, Braće Radić i Hrvatske Republike, kao i javna rasvjeta. Korisnici mreže u dijelu Ulice kralja Tomislava dobit će nove kabelske priključke i brojila s daljinskim očitanjem, a postojeće zračne mreže na krovnim stalcima demontirat će se.

Elektromontažni i građevinski radovi ugovoreni su s tvrtkom Tehno-elektro iz Đakova. L. Aničić

Najčitanije iz rubrike