Osijek
ADVENT U OSIJEKU

Sve glasnija šaputanja o selidbi iz Tvrđe u gradsko središte
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Do 17. listopada otvoren je Javni poziv Turističke zajednice grada Osijeka za organizaciju i provedbu programa Advent u Osijeku 2017. Iako, službeno, nitko nije želio komentirati javni pogovor o neslaganjima oko ovogodišnje lokacije i opsega događanja, grad već danima bruji kako je došlo do razmimoilaženja oko organizacije ovog događanja s dosadašnjim organizatorima Adventa u Tvrđi i dijelom članova Turističkog vijeća TZ-a grada Osijeka.

Tako se, kako nam je neslužbeno potvrđeno, razmišlja o tome da se adventsko događanje preseli na nekoliko lokacija u gradskom središtu kako bi se stvorio događaj koji ne bi bio samo ugostiteljskog sadržaja i koji bi trajao cijeli dan, poput Adventa u Zagrebu. Naime, dio suorganizatora zamjera dosadašnjoj organizaciji to što je nudila gotovo isključivo ugostiteljski program, i to samo u večernjim satima. U cijelu se priču sada, priča se, žele uključiti i neke veće osječke tvrtke, a cilj je oživjeti središte grada.

Kako doznajemo, u Gradu su mišljenja da nema potencijala za organizaciju dvaju adventskih događanja, odnosno u slučaju da pobijedi opcija za organizaciju Adventa u središtu grada, to bi značilo gašenje događanja u Tvrđi. Inače, naši izvori kažu kako će o svemu na kraju odlučiti Turističko vijeće u kojem je devet članova, među kojima i sam gradonačelnik Ivan Vrkić.

“Dotadašnji su organizatori lani bili uvjereni kako se osim njih neće nitko drugi javiti, no stigla je prijava još jedne agencije. Vidjet ćemo tko će se ove godine javiti i koliko će prijava uopće biti. Dakle, pričekajmo 17. listopada pa neka pobijedi najbolji s najboljom idejom i organizacijom”, komentirao je naš sugovornik koji je želio ostati neimenovan. Nefreteta Z. Eberhard

GRADSKA UPRAVA ŽELI DA ADVENTSKO DOGAĐANJE RASTE

Željko Lončar iz Ureda gradonačelnika za naš je list komentirao kako će Grad podržati onaj projekt koji se pokaže najboljim.

- To znači da je osmišljen na način da događanje raste i da je poboljšanje vjerodostojno obrazloženo. Valja istaknuti kako je događanje već lani znatno naraslo i imali smo velik broj posjetitelja koji su došli izvan Osijeka. Grad će podržati takvu priču na način da će vjerojatno opet ustupiti prostor bez nakande i dati svu prijeko potrebnu infrastrukturu. Gradonačelnik je predsjednik Turističkog vijeća koje će odlučivati o najboljem programu, i tu će zastupati upravo ovakve interese Grada - kometirao je Lončar.

Na naš upit da komentira špekulacije o selidbi adventskih događanja iz Tvrđe u gradsko središte, Lončar je samo kratko odgovorio kako se raspisani natječaj zove Advent u Osijeku, a ne Advent u Tvrđi.

Javni je poziv Turističke zajednice grada Osijeka za provedbu programa Adventa u Osijeku otvoren do 17. listopada

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike