Učionica
11. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Novi rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, preuzeo je funkciju
Objavljeno 15. listopada, 2017.

D ana 29. rujna 2017. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održana je 11. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, posljednja u akademskoj godini 2016./2017., na kojoj je usvojeno ukupno 18 točaka dnevnog reda.

Tom su prigodom članovi dosadašnje Uprave Sveučilišta u Osijeku, koji su tu dužnost obavljali u četverogodišnjem mandatu od 1. listopada 2013. do 30. rujna 2017. godine – prof. dr. sc. Željko Turkalj, prof. dr. sc. Mario Vinković, prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prof. dr. sc. Damir Markulak i prof. dr. sc. Tomislav Mrčela – predstavili niz uspješno realiziranih projekata i programa u tom razdoblju. Navedene aktivnosti sadržane su u posebno tiskanoj brošuri "Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2013. – 2017.", koja je predstavljena na toj sjednici Senata. Najvažnije provedene ili započete aktivnosti, projekti i programi, kao i sastav i trajanje mandata dosadašnje Uprave Sveučilišta, u skraćenom obliku prikazani su na stranicama 8-9 ovoga broja Sveučilišnog glasnika.

Na samom završetku sjednice, kojoj je bilo nazočno i sedmero novih dekana fakulteta i pročelnika sveučilišnih odjela koji na dužnost također stupaju s 1. listopada 2017. godine, obavljena je svečana primopredaja dužnosti između dosadašnjeg rektora prof. dr. sc. Željka Turkalja i prof. dr. sc. Vlade Guberca, novoga rektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, inače redovitog profesora u trajnom zvanju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Od ostalih odluka valja izdvojiti kako je, između ostaloga, ustrojen međunarodni Centar za poduzetničke studije, a Ekonomski fakultet Osijek ovlašten je da ustroji i pokrene rad Centra u akademskoj 2017./2018. godini.

(Tomislav Levak)

Novi prorektori Sveučilišta – prof. dr. sc. Sonja Vila, prof. dr. sc. Dražan Kozak i prof. dr. sc. Drago Šubarić

Na istoj, 11. sjednici Senata imenovana su i tri nova prorektora Sveučilišta u Osijeku za mandatno razdoblje do 30. rujna 2021. Od 1. listopada 2017. na dužnost su stupili prof. dr. sc. Dražan Kozak, redoviti profesor u trajnom zvanju Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, kao novi prorektor za nastavu i studente te prof. dr. sc. Sonja Vila, redovita profesorica u trajnom zvanju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, koja je postala nova prorektorica za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju. Prof. dr. sc. Drago Šubarić, redoviti profesor u trajnom zvanju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, novi prorektor za strategiju razvoja i financije, svoj mandat započet će 1. studenoga 2017. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike