Učionica
OČEKIVANI ZAVRŠETAK RADOVA – U JESEN 2018. GODINE

U tijeku gradnja novog, trećeg studentskog paviljona u kampusu
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša novog studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku započela je početkom srpnja 2017. godine. Do sada je iskopana građevinska jama za zgradu studentskog paviljona te postavljena armatura temeljne ploče na prethodno pripremljene slojeve. Priređeni su i vodovi za zgradu kako bi moglo početi betoniranje temelja.

Istodobno se radi i na sjevernom parkiralištu, gdje su odrađeni pripremni radovi, postavljeni vodovi te ugrađen nosivi sloj konstrukcije. Svaki tjedan održavaju se i koordinacije na gradilištu kojima su nazočni predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, stručnog nadzora i projektantskog nadzora, voditelj projekta te predstavnici izvođača radova. Očekivani završetak građevinskih radova je u jesen 2018. godine. Valja podsjetiti kako će nova zgrada studentskog paviljona omogućiti smještaj za dodatnih 796 studenata u ukupno 404 sobe, što je od iznimnog značaja za Sveučilište u Osijeku.

Za vrijeme navedenih radova promet južno od postojećeg studentskog doma prema zgradama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Građevinskog fakulteta Osijek u sveučilišnom kampusu privremeno je obustavljen. Stoga Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku moli stanare sveučilišnog kampusa kao i ostale građane grada Osijeka za strpljenje i razumijevanje.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Možda ste propustili...

U SPLITU ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI ZNanstveni simpozij mladih istraživača glazbe (istem_2018)

Okupili se mladi istraživači glazbe iz deset zemalja svijeta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica