Regija
VUKOVAR

Prosvjed protiv ukidanja
pomoći za prijevoz studenata
Objavljeno 13. listopada, 2017.

VUKOVAR - Za subotu, 14. listopada, u 11 sati na središnjem gradskom trgu najavljen je prosvjed protiv odluke gradske vlasti da ukine sufinanciranje gradskog i međugradskog prijevoza vukovarskim studentima. Prosvjed je prijavio Dejan Gemeri, ali kao fizička osoba, i sam student, a ne u ime Foruma mladih SDP-a Vukovar, čiji je predsjednik.

Potporu prosvjedu priopćenjem za javnost dao je i gradski vijećnik Pavao Josić (Živi zid). Josić navodi da će studenti zbog prestanka sufinanciranja prijevoza “mjesečnu kartu za međugradski prijevoz plaćati umjesto 100 kuna čak tisuću kuna više, a to za mnoge od njih, zbog krajnje dramatične ekonomske situacije u gradu, znači nemogućnost nastavka obrazovanja.”

“Kao gradski vijećnik žestoko se protivim ovoj nehumanoj i monstruoznoj odluci jer izravno utječe na egzistenciju studenata i njihovih roditelja odnosno skrbnika. Podsjećam da je Gradsko vijeće Vukovara na posljednjoj sjednici od 31. kolovoza 2017. 'dokapitaliziralo' Vukovarsku gospodarsku zonu d.o.o. s milijun i 200 tisuća kuna. Radi se o novcu iz gradskog proračuna jednostavno prebačenom u VGZ zato što je prethodna uprava VGZ-a neosnovano tužila tvrtku M-SAN, izgubila spor i dužna je platiti sudske troškove u iznosu od milijun i 70 tisuća kuna. Upravo je milijun i 200 tisuća kuna potrebno za godinu dana plaćanja gradskog i međugradskog prijevoza vukovarskim studentima. Drugim riječima, novac za naše studente, našu mladost i našu budućnost upravo su požderali nesposobni, neodgovorni, nesavjesni i licemjerni političari – kako oni iz SDP-a koji su kumovali nastanku sudskih troškova, tako i ovi iz HDZ-a/HKS-a koji kumuju otimačini novca studentima iz gradskog proračuna, kao i njihovom ambivalentnom odnosu prema financijskoj šteti koju je skrivila prethodna vladajuća garnitura u Vukovaru”, navodi, između ostalog Josić pozivajući “sve građane, političare, a posebice hrvatske branitelje da se pridruže i pokažu koliko im je stalo i koliko su spremni boriti se za našu djecu, mladost i budućnost ovoga grada.” M.K.

Pavao Josić

gradski vijećnik

Novac za studente požderali su neodgovorni i licemjerni političari

Fitness špica pred Radničkim

Za danas u 11 sati na središnjem gradskom trgu najavljena Fitness špica, zajedničko vježbanje za građane, koju organizira Javna ustanova (JU) Sportski objekti Vukovara, bit će, rečeno je u JU, pomakuta pred Radnički dom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike