Osijek
U OVOJ GODINI MILIJUN KUNA PODUZETNICIMA POČETNICIMA

Grad će uskoro sufinancirati kupnju strojeva s iznosom do 40.000 kuna
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Novih devet poduzetnika početnika primilo je u petak potporu Grada Osijeka u okviru Programa poticanja razvoja poduzetništva na području Osijeka. Riječ je o petoj skupini koja se prijavila na Javni poziv za dodjelu ovih potpora u 2017. Prema riječima gradonačelnika Ivana Vrkića u ovoj je godini u ovu svrhu podijeljeno milijun kuna koje je primilo oko 80 poduzetnika.

- Radujemo se što ćemo uskoro imati i stotu potporu, a kako ovaj javni poziv odmiče, tako ga mi sve više prilagođavamo kako našim poduzetnicima, tako i tržištu na kojem oni rade. Ono što im svakako može biti dodatna odskočna daska kada malo ojačaju je i infrastruktura Poslovne zone Netin, gdje mogu početi posao doslovce s nula kuna. Do kraja godine očekujemo kako će se otvoriti prvi poslovni objekti na ovom prostoru, a riječ je o tvrtkama Inspecto i Messer - naglasio je gradonačelnik Vrkić.

Inače, jedna od podzetnica početnica koja je u petak dobila potporu od oko 4000 kuna je i Suzana Belošević, koja je prije nekoliko mjeseci dala otkaz u velikoj tvrtki i ohrabrila se na osnivanje vlastitog obrta za računovodstvo.

- U prethodnom javnom pozivu, primjerice, nije se nudila potpora za kupnju softvera, a meni je upravo to glavni alat za rad i najskuplja stavka. Stoga sam preko Facebooka upozorila gradonačelnika na ovaj problem. Gradonačelnik me uputio na svoje službe i one su promptno reagirale. Upravo ovu mjeru raspisali su u javnom pozivu, te sam dobila 70 posto sredstava za kupnju informatičkog programa - priča Belošević.

Inače, na ovaj se peti poziv javilo 15 poduzetnika, od kojih je šest odbijeno jer nisu ispunjavali kriterije, a za njih su devet osigurana sredstva. Iz Grada najavljuju kako će u sljedećem javnom pozivu podići iznos sredstava za skupe strojeve koji su nužni u proizvođačkoj djelatnosti, pa će iznos potpore za strojeve iznositi i do 40.000 kuna. N. Z. Eberhard

Gradonačelnik je najavio da bi tvrtke Messer i Inspecto do kraja godine trebale biti prvi stanari u Poslovnoj zoni Nemetin

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike