Osijek
OSJEČANI NA 20. SUSRETU KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE

“Bijeli jelen” na festivalu u Čakovcu
Objavljeno 14. listopada, 2017.

U Čakovcu se od 16. do 20. listopada održava 20. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej.

Selekcijom Katarine Kolega ove će godine biti izvedeno deset predstava kazališta iz cijele Hrvatske. Stručni žiri u sastavu Olja Lozica, dramaturginja, Petra Mrduljaš Doležal, dramaturginja, i Dario Harjaček, redatelj, dodijelit će nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija. Sudjeluju: GK Žar ptica “Durica – male ljubavi”, GK Virovitica u koprodukciji s KL Zadar “Nevidljiva”, Mala Scena “Muka malog vuka”, LOFT u koprodukciji s K.D. Pinklec “S razlogom”, GKL Split “U zvijezde”, DK Branka Mihaljevića u Osijeku “Bijeli jelen”, Scena Gorica “Gospođica Neću”, KD Pinklec “Preko sedam mora, preko sedam gora”, GKL Rijeka “Wanda Lavanda” i DK Dubrava “Mali princ”. Iznimna posjećenost dosadašnjih Susreta, u prosjeku s više od 5000 gledatelja, kao i činjenica da hrvatska kazališta predstavljaju svoja ponajbolja ostvarenja tijekom protekle sezone, osigurala su status jedne od vodećih manifestacija za djecu u Hrvatskoj.

U poratnom će programu biti izložba festivalskih plakata iz proteklih 20 godina, izborna skupština HC ASSITEJ i redovita skupština Kazališnog epicentra. Svečano je zatvaranje i proglašenje pobjednika 20. listopada. N.Vek.

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike