Ekonomija
USPJEŠNA OSJEČKA TVRTKA

Inchoo Open Day
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Inchoo priča počela je prije devet godina u kutku blagovaonice, koji je direktoru Tomislavu Biliću, tada jedinom zaposleniku, poslužio kao ured. Danas je iza njih 450 projekata s više od 150 klijenata iz 45 zemalja i status Google partnera, a sve to u novom uredu na trećem katu Supera, u kojem trenutačno radi pedesetak zaposlenika. Oni su organizirali još jedan Inchoo Open Day te okupili sve one koje zanima što to Inchoo radi, one koji bi tamo željeli raditi, studente u potrazi za praksom, odnosno mlade koji žele ući u svijet IT-a te kroz kratka predavanja vidjeti u kojem se sektoru mogu pronaći (developer, dizajner, prodaja, marketing...). “Glavni cilj Inchoo Open Daya je upoznati zajednicu s našim radom, zainteresirati ih i potaknuti na razvijanje njihovih sposobnosti i kompetencija iz ovog područja. Kasnije se mogu zaposliti kod nas, ili u drugoj informatičkoj tvrtki, ili pokrenuti samostalni posao. Sve je dobro dok se zajednica razvija - rekao je direktor Inchooa, Tomislav Bilić.

Ističe da su im programeri trenutačno najpotrebniji, a konstantno se javlja potreba za novim dizajnerima, front-end developerima, konzultantima, a uskoro će raspisati natječaj i za poziciju marketing menadžera.

- Mladima koji tek žele ući u ovaj svijet savjetujem da budu ambiciozni i da pokažu interes za ovo područje. Previše ih je koji razmišljaju kao umirovljenci. Kod pojedinca mora postojati osobni motiv da se razvija, zagrije stolicu i da u tome bude uporan. Mnogi žele u kratkom roku doći do statusa profesionalca, ali, nažalost, kao i u svakom poslu, potrebno je nekoliko godina za tu razinu. Osoba koja forsira edukaciju u ovom području, čisto da se zaposli, a bez osobne ljubavi prema ovom području, neće daleko dogurati, jer ovaj je posao težak i izrazito stresan, bez obzira na ležernost koja vam se čini da ovdje vlada - dodaje Bilić. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike