Crna kronika
OTKRIVEN BRODSKI BOMBAŠ

Šok: Maloljetnik kupio
bombu i bacio ju na ulici
Objavljeno 13. listopada, 2017.
Šest dana prije aktiviranja maloljetnik je ručnu bombu kupio od nepoznate osobe

Vezani članci

NESREĆA KOD VRANOVACA

Prevrnuo se autobus pun djece, jedna osoba poginula

SLAVONSKI BROD - Za eksploziju koja se dogodila u utorak u Ulici Augusta Cesarca u Slavonskom Brodu osumnjičen je maloljetni Brođanin.

Policajci su pokrenuli kriminalističko istraživanje odmah nakon dojave o eksploziji bombe. Djelatnici PU brodsko-posavske proveli su istragu nad maloljetnikom i dvije mlađe osobe u dobi od 20 i 22 godine te utvrdili da je maloljetnik pet dana ranije, 5. listopada, od za sada nepoznate osobe kupio ručnu bombu M-50! Bombu je potom držao kod kuće do utorka kada ju je u 3.14 sati aktivirao u Slavonskom Brodu. Tada su s njim u društvu bili 20-godišnjak i 22-godišnjak.

Od eksplozije ručne bombe oštećeno je šest parkiranih osobnih automobila. Na vozilima su oštećeni lim, stakla i gume. U eksploziji su oštećene i dvije obiteljske kuće na kojima su popucala prozorska stakla, rolete te plastične stijenke balkona. Prouzročena šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Bomba nije bila jedino oružje koje je posjedovao. To je potvrdila, nakon ishođenog sudskog naloga, i pretraga doma u kojemu živi maloljetnik.

Policajci su u njegovu domu pronašli 29 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 milimetara i sedam paketića droge marihuane. U domu 22-godišnjaka pronađena je automatska puška kalibra 7,62 milimetra s dva okvira i jedno puščano streljivo kalibra 7,9 milimetara. Uz to, kod 22-godišnjaka je pronađen dio stvari ukradenih iz kuće 34-godišnjaka.

Naime, istraga nad 22-godišnjakom dovela je i do otkrića da je on 10. listopada, na dan kada je bio s maloljetnikom koji je bacio bombu, u vremenu od 14 sati do 21 sati u Slavonskom Brodu otključao ulazna vrata kuće 34-godišnjaka. Iz kuće je ukrao 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, šest neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i zvučnik. Dio predmeta pronađen je i vraćen vlasniku.

Sandra LACIĆ
KAZNENE PRIJAVE MALOLJETNIKU, 20-GODIŠNJAKU I 22-GODIŠNJAKU

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Uz to slijede mu i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zloporabe droga. Protiv 22-godišnjaka slijede kaznene prijave zbog teške krađe, ilegalnog oružja, te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka, zbog pomaganja maloljetniku pri dovođenju u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

motiv

NE ZNA SE ZAŠTO JE BACIO BOMBU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike