Novosti
TODORIĆ NASTAVLJA:

Izvanredna je uprava donijela štete
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Ivica Todorić u četvrtak, u svojoj objavi pod naslovom “Kako izgleda čistilište predsjednika Vlade?”, donosi svoje procjene velikog pada prihoda nekoliko kompanija koncerna Agrokor, tvrdeći da te procjene dokazuju “kako je uvođenje izvanredne uprave donijelo nevjerojatne štete Agrokor grupi”. Todorić tako, primjerice, procjenjuje da će prihod Konzuma ove godine biti manji za 1,7 do 2 milijarde kuna, Agrokor trgovine i Konzuma Sarajevo za 700 milijuna kuna, Velpro centra od 700 do 900 milijuna kuna, a Tiska oko 500 milijuna kuna. Todorić navodi da izvanredna uprava stalno gura u prvi plan rezultate Konzuma “vjerojatno kako netko ne bi pitao za neke druge kompanije i njihove rezultate.”

“Možda netko i ne razumije što znači ovako velikim brojkama pad prihoda i prodavat će maglu, ne bi li došli u priliku pljačke, Agrokor trgovina, Velpro centar, Konzum Sarajevo, Tisak gotovo nestaju. To je ogromna šteta za Hrvatsku i gubi se silan novac”, piše u blogu. Iznoseći podatke koji govore o “najjačoj distribuciji u državi”, Todorić premijeru poručuje da “ove snage i vrijednosti, vrijednost retaila i njegovu perspektivu dramatično uništavate, a ako ne prestanete, sve ćete uništiti.”

“Kažete da ni jednu kunu neće platiti hrvatski porezni obveznici. Vi već sada porez preplaćen državi od strane Agrokora vraćate izvanrednoj upravi. A koliko se poreza manje uplaćuje u državni proračun? Je li nekome jasno što se događa? Zar stvarno netko treba ovakvu hrvatsku vrijednost opljačkati i uz to uništiti dobar dio konkurentnosti hrvatske industrije?” piše u blogu. H

“BROJKE NISU TOČNE”

Todorić je na svojoj internetskoj stranici objavio dio bilančnih podataka iz revizorskog izvješća za 2016. godinu, ustvrdivši da brojke koje je izdala izvanredna uprava nisu točne te da Agrokor nije trebao nikakvu zakonsku zaštitu nego potporu “grupe ljude iz vlasti, za koje će se idućih dana vidjeti da nanose štetu i Hrvatskoj i svim dionicama u Agrokoru.”