Regija
ISTOVREMENO S REKONSTRUKCIJOM PRERADOVIĆEVE NA D46

Đakovo: Obnova drugog dijela Pavićeve ulice
Objavljeno 12. listopada, 2017.

ĐAKOVO - Istovremeno s rekonstrukcijom Preradovićeve počeli su i radovi u Pavićevoj ulici, točnije njezinu dijelu od kružnog toka do željezničkog prijelaza, a koji nije bio obuhvaćen nedavnom obnovom prve dionice te đakovačke ulice. I Preradovićeva i Pavićeva nalaze se na istoj državnoj cesti, D46, a obje su i prometne žile kucavice grada, pa je sada, nakon zaobilaženja zbog radova zatvaranih dijelova Preradovićeve, zadatak pronaći i skorašnja zaobilazna rješenja za Pavićevu, kako ovaj širok pojas grada ne bi prometno kolabirao na neko vrijeme. Da i drugom dijelu Pavićeve slijedi rekonstrukcija, svjedoče ovih dana posječena stabla starih lipa i borova, čime se čisti pojas između nogostupa i kolnika. Jučer su krenuli radovi na skidanju starog sloja asfalta, a počelo je i djelomično zatvaranje prometa, koji se preusmjerava u okolne ulice. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, investicija je to Hrvatskih cesta (HC), za obje ulice teška oko 15,5 milijuna kuna.

- Izvođač radova obvezan je prema ugovorima u ovoj godini potrošiti određena sredstva koja su planirana u budžetu Hrvatskih cesta i zato počinju građevinski radovi i u Pavićevoj ulici. Ove godine bit će maknuti stari drvoredi, riješena odvodnja oborinskih voda i cesta. Nagodinu slijedi aglomeracija, nogostupi i kolni ulazi. Naše je da pokušamo uskladiti Hrvatske ceste i Hrvatske vode vezano uz aglomeraciju i ponovno dolazimo do zaključka da je bivša gradska vlast u rekonstrukciju ovih dviju ulica krenula zasigurno pola godine prije, dakako zbog potreba predizborne kampanje. Rezultat te nepotrebne žurbe jest da će, naša je bojazan, neizbježno doći do lupanja netom rekonstruiranih cesta, nogostupa - najavljuje Galić vrlo izvjesne posljedice zbog vremenskog podudaranja, odnosno lošeg redoslijeda radova kada je riječ o aktivnostima na cestama i radovima pod zemljom. No takav tijek dočekao je novu gradsku vlast i bilo je prekasno da se išta promijeni.

Dok se radi drugi dio Pavićeve, HC će se pobrinuti i za “ublažavanje” dvaju velikih zavoja na cesti Đakovo - Budrovci, također na C46, do gradskog deponija Vitika. U Preradovićevoj se trenutačno radi dionica od Plodina do Doma zdravlja. S. Župan

Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike