Regija
20 GODINA OD POKRETANJA AKCIJE

“Kupujmo hrvatsko” danas u Vinkovcima
Objavljeno 13. listopada, 2017.

VINKOVCI - U vinkovačkoj pješačkoj zoni danas (petak), od 9 do 19 sati, održat će se akcija “Kupujmo hrvatsko”, koju je 1997. godine pokrenula Hrvatska gospodarska komora i ove godine obilježava 20. obljetnicu provođenja. Cilj je akcije promocija hrvatskog gospodarstva i kvalitetnih hrvatskih proizvoda, čime se potiče konkurentnost hrvatskog gospodarstva, očuvanje postojećih radnih mjesta i stvaranje novih, a potrošačima se pruža mogućnost kupnje domaćih proizvoda izvrsne kvalitete.

– Ova akcija jedan je od alata kojim se podiže svijest naših građana o tome koliko je važno čuvati hrvatsko gospodarstvo. Jedino tako možemo kao zemlja opstati i imati bolji standard. Prema neovisnim istraživanjima velika većina građana spremna je čak izdvojiti i nešto više novca za kupnju hrvatskih kvalitetnih proizvoda. Na uzorku od 1000 ispitanika ustanovljeno je kako je 98 posto hrvatske populacije čulo za akciju “Kupujmo hrvatsko”, 93 posto je spremno izdvojiti neku kunu više za hrvatski proizvod, a 91 posto uredno prati akciju Kupujmo hrvatsko – kazala je Ema Culi, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

Gospodarstvenici, obrtnici i OPG-ovi sa zagrebačkog područja i iz pet slavonskih županija danas će u Vinkovcima prezentirati vlastite proizvode izvornog podrijetla i vrhunske kakvoće. Akciji će se pridružiti i ključni predstavnici iz područja djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali te tvrtke iz financijskog sektora i drugi ključni sudionici.

- Cilj nam je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda kao pokretača otvaranja novih radnih mjesta, očuvanja postojećih uz povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva - kazao je predsjednik HGK Luka Burilović. Akcija promovira bogatstvo, kvalitetu i raznovrsnost proizvoda hrvatskog gospodarstva te ističe važnost kupnje hrvatskih proizvoda za zaštitu radnih mjesta i razvoj gospodarstva i društva. Program će svojim nastupom obogatiti vrtići iz Vinkovaca, TS Đeram, Šima Jovanovac...M.Lešić Omerović

98

posto hrvatske populacije čulo za akciju Kupujmo hrvatsko

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike