Regija
BARANJSKA ČISTOĆA: POKRENIMO GRAD

Traže partnere samo u baranjskim tvrtkama
Objavljeno 13. listopada, 2017.
Lumar se, tijekom ovog pilot-projekta, u roku od 30 dana obvezao izraditi pet kontejnera

BELI MANASTIR - Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće, i Andrija Bošnjak, direktor tvrtke Lumar iz Belog Manastira, potpisali su jučer Ugovor o suradnji, koji se, primarno, odnosi na proizvodnju kontejnera za potrebe Baranjske čistoće.

Pionirski pristup

Lumar se, naime, tijekom svojevrsnog pilot-projekta, u roku od 30 dana obvezao izraditi pet kontejnera za ovu “svebaranjsku” komunalnu tvrtku, a ako se sve pokaže obostrano korisnim, suradnja će biti nastavljena. Potpisnici ugovora u to ne sumnjaju.

- Mislim da je ovo prvi sličan pristup, pa ga mogu nazvati pionirskim, kako u lokalnim tako i u nešto globalnijim okvirima. Riječ je o gospodarskom promišljanju vezanom uz regiju. Naši će partneri dobiti novi posao i mogućnost novog zapošljavanja, a mi ćemo zadovoljiti naše potrebe - istaknuo je nakon potpisivanja ugovora Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće.

Paulić objašnjava kako tvrtkama poput njegove nije problem naručiti, u ovom slučaju, kontejnere iz nekih drugih, jačih i poznatijih tvrtki, kako iz hrvatskih razvijenijih sredina tako i iz inozemstva. No, dodaje, na taj se način ne daje prigoda lokalnim poduzetnicima koji, siguran je, mogu zadovoljiti potrebama, to više što su se d(p)okazali u nekim drugim poslovima.

Dugoročna suradnja

- Vjerujem da je ovo početak dugoročne suradnje i način da velike sustave dovedemo u Beli Manastir i Baranju. Pred nama je veliki zadatak, kao i pred ostalim srodnim tvrtkama diljem Hrvatske. U Belom Manastiru, konkretno, u planu je velika sortirnica, vrijedna između četiri i pet milijuna kuna. Potrebe kao što su kontejneri moramo zadovoljiti - rekao je Paulić, dodavši kako izrada kontejnera nije posao za mjesec dana, već se odnosi na više godina.

To više, nastavio je, što Baranjska čistoća ima potrebe za nekoliko stotina kontejnera. U ovom trenutku u njihovu vlasništvu ih je 150, a vrlo brzo trebat će im najmanje oko 400.

Bošnjak, direktor Lumara, tvrtke koja radi već 25 godina i zapošljava 15 ljudi, zadovoljan je jučer potpisanim ugovorom.

- Ugovor jamči sigurnu dodatnu proizvodnju, početno za potrebe Baranjske čistoće, a poslije i šire, po cijeloj Republici Hrvatskoj. Do sada smo bili bazirani na proizvodnji za potrebe industrije, i to proizvode od čelika. Serijsku proizvodnju nismo ni imali, pa je ovo jedan iskorak u našem poslovanju i asortimanu. Nadam se uspjehu jer smo do sada radili i na znatno zahtjevnijim poslovima - rekao je Bošnjak, naglašavajući kako za sada ne može reći koliko će novih radnih mjesta biti otvoreno, ali bi se na tim poslovima, ako sve bude u redu, mogla zaposliti cijela ekipa ljudi.

Obojica su se složila kako bi uspjeh bio otvoriti makar jedno radno mjesto, u cilju zaustavljanja sve prisutnijeg trenda iseljavanja iz Baranje.

Ivica GETTO
Angažirat će i druge tvrtke

U cilju projekta Pokrenimo grad Paulić ne misli stati samo na angažiranju Lumara. Ideja mu je određene poslove ponuditi još nekim belomanastirskim i baranjskim tvrtkama. Cilj je, dakako, gospodarsko razvijanje Baranje…

Najčitanije iz rubrike