Mozaik
EMA BRAJDIĆ IZ SLATINE, MISS FOTOGENIČNOSTI S IZBORA MISS SPORTA HRVATSKE

Treba ulagati u sebe, imati čvrstu volju i jak karakter da bi se došlo do ciljeva
Objavljeno 13. listopada, 2017.
Viceprvakinja je Hrvatske u bikini fitnessu i prvostupnica novinarstva

Miss fotogeničnosti s ovogodišnjeg izbora za Miss sporta Hrvatske, Ema Brajdić iz Slatine, studentica je novinarstva i body builderica koja se natječe u kategoriji bikini fitness.

Prošloga je vikenda u Zagrebu na natjecanju u sklopu Sport festa osvojila dvije nagrade - zlato u junioroskoj kategoriji i srebro u seniororskoj kategoriji. Ove subote, 14. listopada, Ema nastupa na Maxximum Openu u Ljubljani. Uz sve to, prvostupnica je novinarstva i planira nastaviti školovanje u Splitu zahvaljujući stipendiji koju je osvojila s titulom Miss fotogeničnosti.

Što ti se promijenilo u životu otkako si dobila titulu Miss fotogeničnosti?

- Iskreno, stvarno sam željela dobiti baš tu titulu! Miss fotogeničnosti za mene predstavlja veliki uspjeh, jer iako je to izbor za Miss sporta Hrvatske, na njemu se nije gledala isključivo sportska strana djevojaka, nego i njen izgled (lice, osmijeh, držanje, odjeća). Niska sam i sportske građe budući da se bavim bikini fitnessom pa mi nekako bolje pristaje titula Miss fotogeničnosti. Dogodila mi se golema prekretnica u vezi studiranja jer sam kao nagradu dobila stipendiju na ASPIRI u Splitu (Sportski management), o čemu nisam niti sanjala da bih ikada studirala. Tako da, čim završim dvije godine diplomskog studija Novinarstva u Koprivnici odlazim na more!

Prvostupnica si novinarstva Sveučilišta Sjever. Kakvi su ti dalje planovi u školovanju i karijeri?

- Tako je, imala sam obranu završnog rada pod temom Konflikti u komunikaciji, jer me ta tema baš privlačila. Moja želja bila je ići na diplomski studij u Varaždin na Odnose s javnošću, ali taj studij je, na žalost, samo izvanredan te se plaća. U Koprivnici se, srećom, od ove godine otvorio diplomski studij Novinarstva za redovne (i izvanredne) studente te sam dobila besplatno pravo studiranja. Naravno, izabrala sam na kraju studiranje na Sjeveru u Koprivnici. Nakon studija Novinarstva planiram svakako iskoristiti nagradu s Izbora za miss. Sve je to srodno: novinarstvo + sportski management.

Kad je riječ o sportu, očekuju te natjecanje u Sloveniji, zar ne? Reci nam nešto o tome.

- Prošlog vikenda sam u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Sport festa osvojila dvije nagrade. Bila sam mjesec i pol dana u pripremama i mnogo boljoj sam formi nego na državnom natjecanju koje je bilo u travnju u Zaprešiću gdje sam postala viceprvakinja Hrvatske u bikini fitnessu te brončana u juniorkama. No, natjecanje koje mene najviše veseli je 14. listopada, u Sloveniji (Maxximum open). Kada to natjecanje prođe definitivno uzimam pauzu sve do idućeg državnog. Želim se posvetiti diplomskom te doći k sebi od svih tih priprema za binu.

Pišeš za dva sportska portala. Kakve teme pokrivaš i što ti se sviđa kod sportskog novinarstva?

- Kao prvo, diplomski studij nudi na zadnjoj godini više smjerova novinarstva, no ja već znam što ću odabrati – sportsko novinarstvo, naravno. Pišem za portal Fit Way.hr i Lubasport.hr (ujedno mi je i sponzor). Sviđa mi se to što mogu pisati članke o prehrani, dijetama, dobitku kilaže, namirnicama, tjelovježbi, bikini fitnessu, vlastite dojmove, recepte... Sve to mi leži i svaki dan i ja naučim nešto novo pa volim to podijeliti s drugima kojima imaju iste ili slične poglede kao ja.

Što bi preporučila djevojkama kojima si uzor? Kako da krenu s vježbanjem i što je sve potrebno za bavljenje bikini fitnesom?

- Mnogo djevojaka, a čak i dječaka mi se jave da me priupitaju neka pitanja u vezi prehrane i vježbanja. Uvijek sam otvorena za razgovor i drago mi je ako u meni vide osobu koja im može pomoći. Meni je gušt davati savjete, iako mnogi odustanu vrlo brzo, jer očekuju promjene preko noći, a to tako ne ide. Potrebno je ulagati u sebe, imati čvrstu volju i jak karakter da bi se došlo do željenih ciljeva. Sve to znam po sebi jer svaki dan sam striktna u vezi hrane, a i treniranja. Odmor mi je samo nedjeljama kada si priuštim i neku poslasticu jer, na kraju krajeva, zaslužena je! Bikini fitness prije svega je ženstvena kategorija gdje djevojka treba pokazati svoju formu koja ne smije biti previše istaknuta, u smislu prenabildanosti, a ni presuha. Mišićni tonus treba biti vidljiv, djevojka treba zračiti i pokazati najbolje svoje glavne adute. Naravno, frizura, šminka, nokti, bikini, nakit... Sve to igra ključnu ulogu. Forma se dobiva tako da se svakodnevno trenira, pazi na prehranu (vaganjem namirnica) te dobrim rasporedom obroka u danu.

Zdravo se hraniš, ali imaš li neke svoje "slatke grijehe", kao sve žene?

- Naravno da se zdravo hranim. Do svoje forme nikada ne bih došla da jedem bilo što. Znam točno koliko u sebe unosim masti, proteina i ugljikohidrata dnevno. Sve zavisi što taj dan treniram. Preko tjedna sam dosta striktna no vikendom (nedjeljama) si uvijek priuštim dva slobodnija obroka. Većinom su to sladoled i čokolada. Obožavam i maminu domaću štrudlu sa sirom, knedle sa šljivama, trgance s makom ili orasima, čokolino, gris, lisnata peciva, kebab... Uvijek nešto u slatkoj verziji uglavnom. I taj dan naravno ne treniram nego pustim tijelo da se malo odmori od svega. Psiha mi je tada olakšana te sam idući dan mnogo energičnija na treningu.

Tanja KVORKA

slatki grijeh

OBOŽAVAM MAMINU ŠTRUDLU SA SIROM

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike