TvObzor
HRT: JESENSKA SHEMA

Premijere četiri nova naslova
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u okviru jesenske programske sheme u udarnome večernjemu terminu počela je emitirati vrhunske serije strane proizvodnje. Riječ je o naslovima koje će gledatelji tijekom predstojećih mjeseci imati prigodu premijerno pratiti. Prvi će se put hrvatskim gledateljima tako prikazati neka od najkvalitetnijih novih djela svjetske proizvodnje poput serija “Milijarde”, “Victoria”, “Njemačka 83” i “Ona riječ na A”.

Milijarde i Njemačka 83.

Paul Giamatti, nominiran za Oscara i dobitnik Zlatnoga globusa, te Damian Lewis, dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus, zvijezde su serije “Milijarde”, smione drame koja preispituje zaradu i opasnosti potjere za američkim snom. U svijetu financija dva najmoćnija njujorška titana vode epsku bitku. Neumorni savezni tužilac Chuck Rhoades, kojega tumači Paul Giamatti, odlučno i autoritativno provodi pravdu. Bobby Axelrod Axe, kojega igra Damian Lewis, vodi carstvo utemeljeno na unutrašnjim informacijama i prljavim tajnim poslovima. Axe želi pobijediti, ali Chuck će učiniti sve da milijarder, koji je svojim rukama došao do bogatstva, plati za svoje zločine.

“Njemačka 83.”, njemačka televizijska serija u osam nastavaka, priča je o Njemačkoj s obiju strana zida, Istočnoj i Zapadnoj, ispričana kao osobna epopeja jednoga čovjeka. To je inteligentna i dinamična pripovijest o sazrijevanju u svijetu laži, prijevara i izdaja. Jonas Nay u seriji se pojavljuje u glavnoj ulozi 24-godišnjaka rođenoga u Istočnoj Njemačkoj kojega 1983. godine šalju na Zapad kao špijuna za Stasijevu obavještajnu službu HVA. Svaki prijatelj potencijalni je neprijatelj, svaki neprijatelj potencijalni agent, a na kocki je apsolutno sve. Njemačka 83. prva je serija na njemačkome jeziku koju je emitirala američka televizijska postaja, a ovjenčana je i lovorikama američke kritike.

Victoria i Ona riječ na A

Televizijska serija “Victoria”, autorice, scenaristice te hvaljene spisateljice romana Daisy Goodwin, koja je 2016. godine ostvarila najveću gledanost u Ujedinjenome Kraljevstvu kao nova dramska serija, na posve nov način prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti. Kvalitetom filmske produkcije te ansamblom mahom nagrađivanih glumaca Victoria na temelju stvarnih događaja i kraljičinih vlastitih iscrpnih dnevničkih zapisa oslikava živopisan portret njezine transformacije od impulzivne osamnaestogodišnjakinje do žene u ulozi supruge, majke i glave svjetskoga carstva.

“Ona riječ na A” televizijska je serija u šest nastavaka snimljena u BBC-jevoj produkciji koja prati život problematične obitelji s autističnim djetetom. No, to je i serija o obitelji čiji članovi ne mogu međusobno komunicirati. Ne zato što nisu dovoljno inteligentni ili duhoviti, odnosno zato što ne mogu artikulirati svoje misli, nego zato što, kao i većina nas, ne znaju izraziti svoje prave osjećaje. Okosnicu obitelji čine Alison i Paul Hughes, bračni par u srednjim tridesetima. Par pokušava u okrugu Lake izgraditi život za sebe i svoje dvoje djece: kći tinejdžericu Rebeccu i petogodišnjega sina Joa. Ona riječ na A inteligentna je moderna serija koja se na zanimljiv način bavi temama roditeljstva, hendikepa i društva. Zabavna i originalna, nudi nov pogled na neobičan splet životnih okolnosti. (N.K.)

Foto: HRT
NOVA SEZONA POPULARNIH SERIJALA

Osim novih naslova, na HRT-u će se premijerno će prikazati i novi nastavci vrhunskih serija “Domovina”, “Dobra žena”, “Poirot”, “Preljub”, “Motel Bates”, “Igre prijestolja” te “Ray Donovan”. Na radost brojnih ljubitelja kriminalističkih zapleta i napetih istraga na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) petkom navečer nastavljaju se emitirati odabrani naslovi najboljih kriminalističkih miniserija. U okviru popularnoga Krimipetka u jesenskoj programskoj shemi Hrvatska radiotelevizija emitirat će nove nastavke miniserija “Umorstva u Midsomeru”, “Nijemi svjedok”,“ Viši inspektor Banks”, “Sherlock”, “Vera”, “Dolina sreće”, “Ubojstva u Wellsu” i drugih.

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata