TvObzor
HBO: NOVA SERIJA "BABILON BERLIN"

Njemačka na pragu radikalnih promjena
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Home Box Office najavljuje ekskluzivnu premijeru nove osmodijelne serije “Babilon Berlin” (“Babylon Berlin”), čije će prve dvije epizode biti dodane na HBO GO, uslugu videa na zahtjev, od 13. listopada. Svaki tjedan u ponudu će se dodavati po dvije nove epizode. Na HBO kanalu prve dvije epizode bit će emitirane u ponedjeljak, 6. studenoga, u 20 sati , dok će se po dvije nove epizode emitirati svakog ponedjeljka u istom terminu.

Babilon Berlin, proljeće 1929.: metropola u previranjima. Od gospodarstva do kulture, od politike do podzemlja – sve je zahvaćeno radikalnim promjenama. Špekulacije i inflacija već razdiru temelje još mlade Weimarske Republike. Rast siromaštva i nezaposlenosti u jakom je kontrastu s ekscesima i ekstravagancijom noćnoga gradskoga života i njegove goleme kreativne energije. Gereon Rath, mladi policijski inspektor iz Kölna, prebačen je u Berlin kako bi riješio kriminalni slučaj – pornografski obruč kojim upravlja berlinska mafija. Ono što se na prvi pogled čini kao jednostavno pitanje ucjene uskoro se pokaže skandalom koji će zauvijek promijeniti život Gereona i njegovih najbližih suradnika. Zajedno sa stenografkinjom Charlotte Ritter i partnerom Brunom Wolterom, Rath se suočava sa zapetljanom mrežom korupcije, trgovine drogom i krijumčarenja oružja, što ga dovodi u egzistencijalni sukob jer se ne može odlučiti između lojalnosti i otkrivanja istine. Nama ostaje pitanje: tko je u ovoj priči prijatelj, a tko neprijatelj?

Snimljena prema najprodavanijem romanu Volkera Kutschera, “Babylon Berlin” prva je njemačka TV serija u kojoj gledatelji mogu emocionalno doživjeti priču o političkim kretanjima koja vode od Weimarske Republike do širenja nacionalsocijalizma. Kroz oči Gereona Ratha, mladog policijskog inspektora iz Kölna, vidjeli smo iza kulisa "Roaring Twenties", koje nisu samo donijele Veliku depresiju, već je i "ples na vulkanu" postao legenda.

Serija će biti dostupna i preko HBO usluga videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”