TvObzor
TELEVIZIJA SLAVONIJE I BARANJE PROSLAVILA ČETVRT STOLJEĆA POSTOJANJA

Profinjena zabava obogaćena nastupima glazbenih legendi
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Prošle je subote, 7. listopada, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku sve prštalo od glamura. Crveni tepih, svečane toalete i vrhunski catering obilježili su spektakularnu proslavu 25. rođendana televizije iz susjedstva, tijekom koje je održana i dodjela nagrada voditeljima i urednicima popularnih emisija Televizije Slavonije i Baranje (STV).

Cijela je ceremonija obogaćena nastupima glazbenih legendi Tereze Kesovije, Opće opasnosti i Gazdi, dok je za kraj večeri zasvirala ekipa iz osječkog benda Suzette. Voditelji su bili Josipa Gurdon i Marin Ćurić, koji je odnio kući nagradu za voditeljsko-urednički rad u talk-showu “Teme dana”.

- Bila je ovo najprofesionalnija i produkcijski dosad najzahtjevnija proslava rođendana. Jako sam zadovoljan što je sve prošlo u najboljem redu, što pokazuje da smo spremni i za veće stvari. Zahvaljujem svojoj ekipi na uručenoj nagradi koja mi daje dodatnu dozu entuzijazma i elana za buduće emisije - rekao nam je Ćurić.

Proslava s porukom

- Budući da voditeljski posao radim od svojih studentskih dana, punih deset godina, slobodna sam reći da sam radeći na STV-u “odrasla”. Nanizalo se tu mnogo proslava i nekoliko obljetnica u kojima s kolegom Marinom dijelim voditeljsku ulogu i velika mi je čast biti na ovakav način dio naših proslava. Marinovo iskustvo, ležeran stil izvedbe i humor lako je pratiti i jednostavno nam nije potrebna posebna priprema. Svaka nova zabava i projekt imaju svoje zahtjeve koji ovise o prilici i planu izvedbe. Kao što je kolega rekao, ova posljednja bila je nešto zahtjevnija od proteklih s obzirom na vrlo popularne izvođače koji su nam gostovali i tim naših ljudi koji je sve to morao izrealizirati i zato im skidam kapu do poda! Ova proslava za mene je bila posebna, svečana, profinjena i s porukom - ispričala nam je Gurdon.

Program Slavonske televizije s emitiranjem je započeo 7. listopada 1992. godine. Glavni urednici mijenjali su se nekoliko puta pa je tako jedan od njih bio i naš kolega iz redakcije Glasa Slavonije, Dario Kuštro. Sadašnja glavna urednica programa Antonija Tomasović na STV-u radi od 2004. godine, a najveći joj je izazov, kaže, bio uvođenje jutarnjeg, odnosno dnevnog programa deset godina kasnije.

Ponosni na jutarnji program

- Cijeli tjedan prije pokretanja programa “Za dobar dan” nisam spavala dobrih tjedan dana, a onda je konačno ugledao svjetlo dana 1. prosinca 2014., kad smo još bili vaši susjedi u zgradi Glasa Slavonije. Zatim smo se na jesen 2015. preselili u novi prostor u Istarskoj 2 koji je doista fantastičan i ondje imamo prekrasan novi studio koji podsjeća na dnevni boravak - prisjetila se Tomasović.

Na jutarnji program, koji se emitira radnim danom od 9 do iza 14 sati, STV-ovci su iznimno ponosni. U njemu su angažirane mlade snage koje su se tijekom ovih godina izmjenjivale, a trenutačne su voditeljice Sara Grepo, Nikolina Ćosić, Lara Grbec i Sanja Azenić.

- Mislim da je proslava u povodu 25 godina Slavonske televizije održana na najboljem mogućem mjestu. Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku se u istom razdoblju oduprlo mnogim izazovima, nedaćama i situacijama u kojima se našla cijela zemlja. HNK dijeli sličnu sudbinu sa STV-om; opstali su unatoč svemu i ovo je bio lijep spoj svega toga. Bila mi je velika čast sudjelovati u takvoj proslavi i prisjetiti se četvrt stoljeća koje je iza ove naše televizije - istaknula je Sara.

- Mislim da je 25 godina mnogo za jednu lokalnu televiziju i da je velika stvar što je STV toliko opstao. Kao što je Sara i rekla, proslava je lijepo organizirana, prilagođena je apsolutno svim gledateljima, ali i gostima koji se se odazvali. Pokrile su se sve sfere zabave, izdvojile su se emisije koje čine ovaj program i mislim da je cijela zabava prošla najbolje što je mogla - dodala je Nikolina.

Što nam drugo preostaje za kraj nego poželjeti dragim kolegama sa Slavonske televizije još mnogo jubilarnih obljetnica koje ćemo rado proslaviti zajedno s njima.

Piše: Adrian ANDREJEK
STV I JA RASTEMO ZAJEDNO

Među uzvanicima na proslavi STV-ove jubilarne obljetnice našla se i popularna osječka glumica Sandra Lončarić Tankosić.

- Budući da Slavonska televizija slavi 25 godina, a ja sam također proslavila 25 godina karijere prije nekoliko mjeseci, možemo reći da rastemo zajedno u ovome gradu. Lokalna televizija uvijek mnogo znači za grad iz kojeg se emitira zbog aktualnih događanja, a što se tiče konkretno STV-a, uvijek smo imali dobru kulturnu suradnju, stoga se nadam da ćemo tako i nastaviti. Na zabavi mi je bilo odlično, super su to odradili, atmosfera je bila prekrasna i lijepo smo se proveli.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike