Sport
RUDOLF MAJNOVIĆ, TRENER VRATARA CIBALIJE

Brkić je još uvijek prvi vratar, ali ima konkurenciju
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Od odlaska Tomislava Vranjića iz kluba ulogu trenera vratara u Cibaliji preuzeo je Rudolf Majnović. Nekadašnji vratar Cibalije danas se brine za svoje nasljednike između vinkovačkih vratnica. Proteklog vikenda Cibalia je sudjelovala na Memorijalu ''Blago Zadro" u Vukovaru, na koji je trener Majnović vodio sva tri vratara. Po jedno poluvrijeme branili su Brkić i Šubarić, a novopridošli vratar Stipe Nevistić branio je dva poluvremena, u obje utakmice jedno.

- Zadovoljan sam kako su sva tri vratara obavila svoj posao, pogotovo Brkić, koji je obranio dva jedanaesterca, ali nam, na žalost, ni to nije pomoglo da pobijedimo Široki Brijeg. Prvi put smo imali priliku vidjeti Nevistića, kojeg smo stavili među vratnice u obje utakmice. Mogu reći da sam i njegovim obranama jako zadovoljan. On je stigao posljednji, a do sada nismo uspjeli osigurati utakmice na kojima bi i on branio.

U posljednjih nekoliko utakmica vratar Ivan Brkić nije iskazivao sigurnost kakvu je imao na početku sezone. Kakav je njegov status?

- Ne razmišljamo o zamjeni vratara. Razgovarao sam s Brkićem, a i s trenerom Bartolovićem, jer je njegova posljednja, ali za sada se nismo odlučili za smjenu vratara. Istina je da je imao kiksova, ali koji vratar nema loš dan. Vjerujemo da će već u sljedećim utakmicama pokazati da se nismo prevarili.

Osim Marka Ivkića, koji je još na oporavku od operacije, svi vratari rade nesmanjenom žestinom i jedva čekaju priliku da pokažu što znaju. No, kako je to s vratarima, prilika je jako malo.

- Najveći problem nam je što nemamo prijateljskih utakmica u kojima bi oni branili. Zato je teško znati tko je u kakvoj formi. Kada bih morao odlučivati kojeg bi predložio za vratara, teško bi mi bilo. Toliko dobro svi rade da bih svu trojicu predložio.

U nedjelju Cibalia gostuje u Splitu kod Hajduka i sasvim je sigurno da će na toj utakmici vratari itekako imati posla, pa će o njihovim intervencijama ovisiti i kako će Cibalia proći na vrućem terenu Poljuda.

- S obzirom na to kako je Hajduk igrao u Vinkovcima i na koji je način pobijedio, bez imalo prepotencije, zašto ne bismo mogli nadati se bar bodu u Splitu. Siguran sam, kada bismo odigrali agresivno od prve do posljednje minute i uz malo sreće, kao i uz dobro izdanje Brkića, mogli bismo ostati neporaženi u Splitu - rekao je trener vratara Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike