Dome slatki dome
NEKRETNINE

Preuređenje kuće prije prodaje
Objavljeno 12. listopada, 2017.

U kuću koja će se plasirati na tržište potrebno je uložiti nešto novca i time povećati njezinu vrijednost. Vratit će vam se dvostruko. Evo kako...

1. Očistite okoliš. Dvorište, stubište, travnjak i slično mjesta su prvog susreta s kućom. Uredite stoga njezin okoliš, pokosite travu, uklonite stvari kojima tu nije mjesto, postavite vazu sa sezonskim cvijećem i prvi dojam bit će - odličan.

2. Bacite višak stvari. Unutrašnjost kuće oslobodite suvišnih predmeta. Sklonite sve stvari bez kojih će prostor "prodisati": stare police, ormariće za cipele, sve što je pohabano i opterećuje prostor. Odjeću, obuću i druge osobne stvari ne ostavljajte razbacane, već ih uredno pospremite na nevidljivo mjesto.

3. Očistite sve prostorije. Koliko god vam se to učinilo uzaludnom misijom jer kuću ćete ionako uskoro napustiti, zasucite rukave i bacite se na čišćenje. Temeljito očistite sve prostorije, operite prozore, iščetkajte tepihe, namažite podove. Prostor će zablistati, a potencijalni kupac ostati ugodno iznenađen.

4. Promijenite boje. Teške boje zidova daju preosobni štih prostoru i previše ga opterećuju. Ako u stanu već imate svijetle boje, sigurno su se s vremenom zaprljale. Dok čekate kupca, kupite novu boju u svijetlim tonovima i osvježite sve zidove. Učinak će biti izvrstan.

5. Osvijetlite i osvježite prostor. Svijetao prostor je privlačan i budi optimizam, dok mračan budi i takav osjećaj, posebno ako ste u ulozi nekoga tko kupuje kuću ili stan. Podignite stoga rolete, razmaknite zavjese, dopustite svjetlu da prodre u prostorije. Također, umjetna svjetla postavite na strateška mjesta, za slučaj da vas mogući kupac posjeti navečer. I konačno, ne zaboravite na mirise. Citrusi, menta, lavanda i slično tek su neka od mirisnih rješenja kojima možete osvježiti prostor.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike