Osijek
REKTOR GUBERAC POTPISAO UGOVOR

Više od 37 milijuna kuna za Znanstveni centar izvrsnosti
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac 5. listopada u Banskim je dvorima, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak te ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petrićem, potpisao ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za Znanstveni centar izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju, u iznosu većem od 37 milijuna kuna za sljedećih pet godina.

- Doktorandi u našem Znanstvenom centru izvrsnosti na ovaj način imaju priliku ostati u Osijeku, a Centar i dalje na neki način sam tržišno radi i privređuje kroz projekte - poručio je rektor Guberac.

Istog je dana potpisano deset ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za znanstvene centre izvrsnosti, ukupne vrijednosti 373 milijuna kuna, financiranih Pozivom na dostavu projektnih prijedloga Vrhunska istraživanja znanstvenih centara izvrsnosti u sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Navedena će sredstva omogućiti zapošljavanje više od 100 mladih znanstvenika doktoranada, nabavu nove istraživačke opreme i osigurati sve troškove vrhunskih istraživanja. Svrha je poziva razvoj graničnih istraživanja i jačanje kapaciteta Znanstvenih centara izvrsnosti, kako bi se povećavala i unaprijedila međunarodna vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te pridonijelo razvoju gospodarstva i društva u cjelini.

- Poticanje izvrsnosti u znanosti i obrazovanju, uz cjelovitu kurikularnu reformu i reformu strukovnog obrazovanja, jedan je od prioriteta MZOS-a u ovom razdoblju - istaknula je tom prigodom ministrica Divjak. J. Pejaković

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana