Crna kronika
NOVA ŽRTVA U OSIJEKU

“Djelatnice” FINA-e okrale staricu
Objavljeno 12. listopada, 2017.

OSIJEK - Još jedna starija Osječanka našla se na meti prevaranata. Ovaj put žrtva je 82-godišnjakinja, koja je okradena u Strossmayerovoj ulici.

- U utorak poslijepodne dvije nepoznate žene došle su u obiteljsku kuću 82-godišnjakinje. Lažno su se predstavile kao djelatnice novčarske institucije te izjavile da trebaju preuzeti stare novčanice. Pri tome su od 82-godišnjakinje preuzele više tisuća kuna i otišle - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Gotovo svakodnevno policija izvješćuje o brojnim prijevarama osoba starije životne dobi, a lopovi se predstavljaju i kao policajci, bankari, medicinsko osoblje... Osobe starije životne dobi nisu naviknule na laku zaradu, a kada im se netko predstavi kao “službena osoba”, njima je to dovoljno da povjeruju neznancima i predaju svu svoju ušteđevinu koju su godinama čuvali, najčešće za svoj pokop da nekome ne budu na trošak.

U samo dva dana u veljači, 29-godišnjak i 20-godišnjak, okrali su najmanje četvero Osječana starije životne dobi. Mladići su lažno se predstavljajući kao djelatnici tvrtki za distribuciju električne energije, ušli u stanove 81-godišnjakinje, 67-godišnjakinje, 77-godišnjaka i 86-godišnjaka u Zadarskoj ulici, Vijencu Ivana Meštrovića te Vijencu Ivana Česmičkog u Osijeku. Iskoristili su neoprez vlasnika te im ukrali ukupno nekoliko tisuća kuna.S.Lacić

JOŠ DVIJE VELIKE KRAĐE

Lažni policajac ukrao je 76-godišnjoj ženi u Susedgradu, u utorak oko 14 sati, oko sto tisuća kuna. Nepoznati muškarac predstavio se ženi kao policajac i rekao da treba provjeriti njezin novac. Istoga dana oko 10.45 sati na vrata stana 86-godišnjakinje u zagrebačkoj Dubravi došao je neznanac i lažno se predstavivši ukrao joj je nekoliko tisuća kuna.

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike