Crna kronika
TRAGEDIJA KOD POŽEGE

Mladi vozač pijan usmrtio pješakinju (51) pa pobjegao
Objavljeno 12. listopada, 2017.
Vozač se ipak vratio na mjesto nesreće, a policija ga je privela i prijavila

ALILOVCI - U naletu automobila koji je vozio pijani mladi vozač smrtno je stradala 51-godišnja pješakinja. Tragična prometna nesreća dogodila se u utorak oko 22.05 sati u mjestu Alilovci, nedaleko od Požege.

Na nesretnu je ženu u blizini njezine kuće VW Golfom naletio 24-godišnji vozač koji je pobjegao. Čuvši za udarac, mještani su izišli iz svojih kuća i pozvali hitnu pomoć i policiju. Hitna pomoć brzo je došla na mjesto nesreće, no spasa za 51-godišnjakinju nije bilo. Od težine zadobivenih ozljeda preminula je na mjestu nesreće.

- Dvadesetčetverogodišnji vozač je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao Golfom požeških registracija. Zbog neprilagođene brzine udario je u 51-godišnju pješakinju koja je na mjestu prometne nesreće smrtno stradala. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja te se naknadno sam vratio. Smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela 'izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu' i 'nepružanje pomoći' - doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Prema dostupnim informacijama, poginula žena bila je kod susjede te je krenula svojoj kući tek nekih 70-ak metara dalje. Mladi vozač navodno je iz obližnjeg sela Alilovci išao iz kafića prema svojoj kući. Od siline udara Golfa u tijelo 51-godišnjakinje odbačena je nekoliko metara dalje.

Mještani Alilovaca revoltirani su što se u njihovu mjestu dogodila još jedna tragična nesreća. Kako su kazali za medije, vozači uporno divljaju kroz njihovo mjesto. Baš zbog toga su na ulazima u selo postavljeni i trepćući znakovi koji upozoravaju vozače da je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, no ni to očito ne pomaže da se vozači počnu pridržavati propisa. Mještani su opravdano ogorčeni i činjenicom da mladi vozač nije stao i bar pokušao pomoći 51-godišnjoj pješakinji koju je udario svojim vozilom.

Sandra LACIĆ
PRIJETI MU ZATVORSKA KAZNA

Kazneni zakon za nepružanje pomoći predviđa zatvorsku kaznu. Naime, tko ne pruži pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe i drugoga, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. Za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom također su predviđene zatvorske kazne, a 24-godišnjak koji je Golfom usmrtio pješakinju u Alilovcima još je bio i pijan.

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi