Kultura
MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL ANGEL VOICE

Osječanin se Marin Bulić iz Beograda vratio s dva pehara
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Marin Bulić, 12-godišnji Osječanin anđeoskog glasa, sa svakog se natjecanja kući vraća s nagradama, a tako je bilo i na Međunarodnom glazbenom festivalu za djecu i mlade Angel Voice u Beogradu. U konkurenciji 12 zemalja Marin se natjecao u dvije kategorije i u obje ostvario izuzetne rezultate. Pjevajući pjesmu “Un amore cosi grande” osvojio je 1. mjesto u kategoriji Najbolji pjevač, a pjesma “Prijatelj” donijela mu je 1. mjesto u kategoriji Najbolja autorska pjesma.

- Bilo mi je jako lijepo, no bio sam umoran, jer je festival trajao tri dana, a dva dana poslije festivala već me čekala predstava 'Moje pjesme moji snovi' u HNK-u u Osijeku, kao i sve redovite obveze u školi i u glazbenoj školi. Nisam se nadao da ću osvojiti prvu nagradu za najboljeg pjevača u svojoj kategoriji jer su svi pjevali odlično i bio sam jako sretan što uopće mogu biti među njima i upoznati odlične pjevače iz brojnih europskih zemalja – istaknuo je Marin.

Zahvaljujući zapaženim rezultatima na Angel Voiceu, Marin je pozvan na međunarodne glazbene festivale u Maltu i u Rumunjsku, no s obzirom na to da su putovanja skupa i trošak mora podmiriti isključivo njegova obitelj, ta će putovanja teško biti ostvariva. Uz Marina, na Angel Voiceu je sudjelovalo još troje natjecatelja iz Hrvatske: Tena Bogut iz Osijeka, Ani Gnand iz Zagreba te Lorena Vlašić iz Kalinovca.

Iako ima samo 12 godina, Marinova biografija već zadivljuje. Odličan je učenik 6. razreda u OŠ Višnjevac te 4. razreda Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku. Svira klavir u klasi prof. Ane Stanković, a pjevačke nastupe s njim priprema profesorica solfeggia i zbora Ivančica Hinek, koja za Marina tvrdi da je talent kakav se ne viđa često. Pjevanjem se ozbiljnije počeo baviti nakon pojavljivanja u RTL-ovu showu Zvjezdice, gdje je bio jedan od finalista.

Često nastupa na brojnim svečanostima i koncertima pjevajući dionice dječačkih soprana, a na dječjim je festivalima osvojio brojne nagrade. Jedna od zapaženijih je prvo mjesto žirija i publike na ovogodišnjem dječjem festivalu Mali Split.

Svojim najvećim uspjehom smatra angažman u ansamblu HNK u Osijeku, u mjuziklu “Moje pjesme, moji snovi”, za što je skupina glumaca koji igraju djecu dobila Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina. Marin se još uvijek veseli svakoj izvedbi.

Velika mu je želja postati operni pjevač i zadržati se u klasičnoj glazbi i na kazališnim daskama. Osim glazbe, Marin je uspješan i u sportu - trenira nogomet u lokalnom nogometnom klubu.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Marin je pozvan na festivale u Maltu i u Rumunjsku, ali zbog nedostatka financija to će teško biti ostvarivo

nogomet

TRENIRA U LOKALNOM NOGOMETNOM KLUBU

Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike