Sport
UKRAJINSKA ENIGMA

Lopina forma najveća Zekićeva glavobolja
Objavljeno 11. listopada, 2017.

Nogometaši Osijeka spremaju se za derbi protiv Dinama koji ih u subotu očekuje na Maksimiru. Tijekom stanke trener Zoran Zekić imao je pune ruke posla jer je forma pojedinaca bila na zabrinjavajućoj razini, a momčad je stigao i “europski efekt” zbog ranog početka sezone, što se odrazilo na prvenstvenim utakmicama. Zato je tijekom ove stanke trebalo dopuniti akumulatore, a i popraviti formu nekih važnih igrača.

- Nije čudno što smo doživjeli taj pad u formi. Gledam neke klubove iz drugih zemalja koji su poput nas počeli u 1. pretkolu u Europi i došli do play-offa. Svi se muče u prvenstvu i još su lošije plasirani od nas. Nije to neki alibi, ali se to neizbježno događa svima koji tako rano počnu sezonu već godinama - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi su tijekom stanke otišli u goste Puskas akademiji, s kojom su odigrali prijateljski susret, ali još je važnije što su u Felcsutu imali mnogo bolje uvjete za trening nego u Osijeku.

- Tamo su doista vrhunski uvjeti za rad. Odradili smo dobro tu stanku, ali me i dalje zabrinjava forma nekih važnih igrača. Nikako da se pronađu, tu prije svih mislim na Lopu - kaže Zekić.

Ukrajinac je proljetos bio senzacija. Igrao je odlično, zabijao je na sve moguće načine. Nogom, glavom, iz slobodnjaka, bacao je svoje čuvare na sve strane, bio je živa napast za suparničke obrane. No, ove sezone nije ni sjena tog igrača. Trom, vječno djeluje nekako umorno, malo toga radi u pokretu, pa je čarolija sasvim nestala. Istina, ritam su mu razbile dvije stanke zbog ozljeda, a Zekić ga je trpio, čekao, ali sad mu je strpljenje pri kraju.

- Vjerovao sam kako će se probuditi, ali još uvijek ne vidim nikakve znakove poboljšanja njegove forme. Zamijenio bih ga ja lako, ali najgore je što ni oni koji bi ga mogli zamijeniti nisu u boljem stanju - kaže Zekić.

I tako priča koja se vrti već neko vrijeme. Cinik bi rekao “prestigla ih Europa”. Bijelo-plavi se nakon te bajke nikako ne mogu na pravi način prilagoditi mnogo manje emotivnim susretima u HNL-u. I zato je Zekić, s pravom, nespokojan. Uz sve to, tu su još i prepumpane ambicije. Osijek još nije momčad koja je zrela za otvorenu bitku za sam vrh tablice. Može bljesnuti, može pobijediti i Dinamo i Rijeku i Hajduk. To nije problem, ali isto tako daleko je od dovoljnog u utrci za najviše pozicije. Za to trebaju kontinuitet i jako samopouzdanje, a to se u Gradskom vrtu još uvijek izgrađuje. Zekić je u pravu. Lakše bi sve bilo kada bi Lopa i neki drugi iskusniji igrači dali veći doprinos od onog koji su dosad dali. Kod mlađe garde oscilacije su nešto što se očekuje, a tada bi iskustvo trebalo preuzeti teret na sebe, a to je nedostajalo, a ako je suditi po trenerovu raspoloženju, to se neće ozbiljnije promijeniti ni nakon stanke. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike