Osijek
PROBLEMI S PRIJEVOZOM UČENIKA IZ BILJA

Cickaj: Nemamo novca za sufinanciranje butre
Objavljeno 11. listopada, 2017.

Nakon raskidanja tarifne unije Panturista i osječkog GPP-a, 1. listopada, srednjoškolci i studenti koji putuju u Osijek našli su se u nezavidnoj situaciji. Naime, dosad su se uz sufinanciranu kartu mogli koristiti karticom GPP-a i nakon dolaska u Osijek besplatno se odvesti do željenog odredišta. S raskidanjem tarifne unije moraju kupiti GPP-ovu kartu.

- Kći ide u školu na Zeleno polje i prisiljena je platiti učeničku kartu, a dosad se vozila besplatno. Čula sam da su neke općine sufinancirale kartu učenicima i bilo bi dobro da to učini i naša - prokomentirala je majka srednjoškolke. Njezino mišljenje podržavaju i u GPP-u, odakle od voditeljice marketinga Sanje Mršo doznajemo da je općinama predloženo sufinanciranje karte koju su do sada učenici imali u sklopu tarifne unije. Kako kaže, karticu GPP-a Panturist je nudio kao dodanu vrijednost njihove karte, no nakon raskida tarifne unije od toga su odustali, ne snizivši cijenu za iznos GPP-ove kartice. “Panturist se prije na tržištu natjecao s APP-om i dobio je našu butru. Sad kad su preuzeli APP, nemaju konkurencije i tarifna unija nije mu potrebna, pa su je jednostrano raskinuli. Mi ne možemo snositi te troškove pa smo općinama predložili da ćemo se odreći izrade kartice, ali da one sufinanciraju taj dio. Hoće li to učiniti Bilje, ne znamo - prokomentirala je Mršo.

No čini se da od toga neće biti ništa, jer načelnik Općine Bilje Željko Cickaj kaže kako u proračunu nije predviđen taj, kako ga naziva, izuzetno velik iznos. Uputio je roditelje da se okrenu prijevozniku, koji ih je, kako kaže, doveo u takvu situaciju. Valja se strpjeti jer, ako je suditi po riječima direktora GPP-a Marija Šapine, nije isključeno da će do Bilja prometovati gradski autobusi. Do tada naša sugovornica i svi drugi roditelji mogu samo kupiti karticu svom učeniku ili studentu. Učeničku po cijeni od 55 kuna za prvu ili 100 kuna za drugu zonu, odnosno studentsku za 120 u prvoj ili 130 u drugoj zoni. M. Mihelić

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike