Regija
RADIONICA ZA UDRUGE

Nerealni projekti ne prolaze EU natječaje
Objavljeno 11. listopada, 2017.

FERIČANCI

Udruga INFER Feričanci u suradnji s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice organizirala je u Feričancima radionicu za predstavnike udruga u području kulture i sporta sa svrhom motiviranja na prijavljivanje projekata na natječaje EU socijalnog fonda, koji osigurava financiranje za udruge. Sudionike je pozdravila predsjednica udruge INFER Lidija Jurišić, a prezentaciju je održala predsjednica CLIP-a Emilija Malovčak.

- Cilj je informiranje i umrežavanje organizacija civilnog društva kako bi se stvorila platforma za izradu projekata i rasterećenje općinskih i gradskih proračuna, s obzirom na to da je to i cilj EU-a. Samo zajedničkom suradnjom na svim razinama mogu se ostvariti značajni rezultati – naglasila je Malovčak.

- Kod EU projekata bitno je da se izražava stvaran problem i da će projekt pridonijeti većem i širem značaju. Problem je nerealno postavljanje indikatora, gdje udruge preambiciozno postavljaju ciljeve koje je u provedbi teško ostvariti i događa se da odobrena sredstva moraju vraćati - rekla je Malovčak. Upozorila je da udruge nisu svjesne svog značaja u društvu.

- Jako mali broj udruga prijavljuje se na natječaje ministarstava, a kamoli EU. Ovakve radionice su način da razbijemo strah kod udruga da svoje ideje pretoče u projektne prijedloge i omoguće financiranje i zapošljavanje kroz EU fondove – naglasila je.S.Fridl

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike