Mozaik
FESTIVAL U BELGIJI

Hrvatski kratki igrani film "Marija" u Gentu
Objavljeno 11. listopada, 2017.

U glavnoj konkurenciji kratkometražnih igranih filmova "Europski kratki" prestižnog filmskog festivala u belgijskom gradu Gentu, koji će se održati od 10. do 20. listopada, premijerno će se prikazati igrani film "Marija" Jurja Primorca. Primorčev debitantski rad prati svakodnevnicu usamljenog mladića zaposlenog u pauk-službi čiji se život mijenja kada u njega uđe jedna Marija.

U glavnim ulogama su Josip Lukić i Nikša Butijer, a u ostalima se pojavljuju Ksenija Marinković, Sandra Lončarić-Tankosić, Igor Serdar, Verica Radić, Zdenko Jelčić i Tanja Smoje. Na beneluškoj premijeri 13. listopada bit će i sam redatelj sa scenaristom Ivanom Turkovićem-Krnjakom, a nakon projekcije odgovarat će na pitanja publike. Producent je Ivan Maloča, a film je nastao u produkciji Interfilma i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film je do sada prikazan na desetak festivala diljem svijeta, a s Međunarodnomg filmskog festivala "Dream City" u Rivneu vratio se s prvom nagradom za kratkometražni film.

Filmski festival u Gentu ove godine donosi više od 140 filmova, od čega je njih samo sedam uvršteno u natjecateljsku selekciju "Europski kratki". Zemlja u fokusu 44. izdanja tog festivala je Italija, a očekuje se da će ga posjetiti više od 100 tisuća ljudi. Hina

U jednoj od uloga pojavljuje se Osječanka Sandra Lončarić-Tankosić

Možda ste propustili...

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa