Crna kronika
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

U tjedan dana 413 kazni zbog prometnih prekršaja, čak 101 zbog prebrze vožnje
Objavljeno 10. listopada, 2017.

VIROVITICA

Protekloga tjedna policajci su u Virovitičko-podravskoj županiji utvrdili 413 prometnih prekršaja. Najviše je bilo kazni zbog prebrze vožnje - 101. Uz to, 78 osoba nije se sjetilo čemu služe pojasi u vozilima, a 63 vozača bila su pijana ili su odbila alkotestiranje. Mobitelima se u vožnji koristilo 20 vozača, sedam ih je bilo za upravljačem iako nikada nije položilo vozački ispit, trojica su vozila premda imaju zabranu i sl.

Najviša koncentracija alkohola u krvi, 2,69 promila, izmjerena je 58-godišnjem biciklistu zaustavljenom u ponedjeljak oko 17.20 u Gradinskom Lugu. Najveća brzina, 135 kilometara na sat, izmjerena je u subotu oko 23.20 u Suhopolju, na dionici državne ceste D2 na kojoj je ograničenje brzine 70 kilometara na sat. Tom brzinom vozio je tzv. mladi vozač.

Policajci su priveli pet osoba, i to četiri pijana vozača ili vozača koji su odbili alkotestiranje te jednog vozača koji je vozio bez položenog vozačkog ispita.

Protekloga vikenda policajci su u Orahovici i Virovitici proveli akcije usmjerene baš na pijane vozače. U obje akcije kontrolirano je 80 vozača, koji su napravili 28 prometnih prekršaja.

Od toga broja devet se prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.S.Lacić

JEDNA OSOBA POGINULA

U prometnim nesrećama na području Policijske uprave virovitičko-podravske protekloga tjedna od ukupno 18 prometnih nesreća jedna je bila s poginulom osobom, tri s ozlijeđenima i 14 s materijalnom štetom. Jedna je biciklistica smrtno stradala, a dva su vozača automobila i biciklist lakše ozlijeđeni. Jednu nesreću izazvao je vozač koji je imao alkohola u krvi.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike