Regija
POBOLJŠANA USLUGA I NOVE VIZURE GRADA

Za Baranjce otvorena suvremeno
opremljena Centralna ljekarna
Objavljeno 10. listopada, 2017.

BELI MANASTIR - Jučer je u Belom Manastiru otvorena adaptirana, novouređena Centralna ljekarna, dio sustava Ljekarni Osječko-baranjske županije, koje se, odlukom Skupštine Osječko-baranjske županije, odnedavno zovu Ljekarne srce, čiji je slogan “Zdravlje se u srcu čuva”. Najveća je to ljekarnička ustanova u Baranji, koja će stanovnicima jedinog baranjskog grada, ali i većeg dijela Baranje, pružati vrhunsku uslugu. Kako je prigodom jučerašnjeg svečanog otvorenja istaknuo ravnatelj Ljekarni srce, Darko Bajto, Centralna ljekarna Beli Manastir jedna je od 30 u sustavu, koji će ih, nakon realizacije dijela planiranih projekata, imati još više.

Lider u ljekarništvu

- Sa sigurnošću mogu reći da smo lider u ljekarništvu na području Osječko-baranjske županije, pa i šire. Tomu svjedoči i činjenica da smo najuspješnija ustanova po rezultatima ostvarenima po djelatniku u Republici Hrvatskoj, te certifikat za najveći financijski bonitet u zdravstvu. Treba reći da smo se na ovom polju uzdigli na znatno višu razinu od one na kojoj se u ovom trenutku nalazi naše gospodarstvo. Drago mi je što je Beli Manastir dobio jednu od najljepših ljekarni u Hrvatskoj jer su to Belomanastirci i Baranjci zaslužili - reko je Bajto, naglasivši da će dati sve od sebe kako bi skrb o njihovim korisnicima bila na najvišoj razini te izrazivši nadu da će im građani uzvratiti povjerenjem. To više, dodao je, što svakodnevno šire asortiman i prate situaciju “na terenu”, pa će ubuduće, primjerice, više pozornosti pokloniti i sportašima. Podvukao je kako se spajanje županijskih ljekarni u jednu ustanovu pokazalo dobrim potezom, čemu je dokaz i 600-tinjak tisuća kuna uloženih u adaptaciju i uređenje belomanastirske ljekarne, što se ranije, zbog financijskih poteškoća, ne bi moglo dogoditi.

Poziv na farmaciju

Pozvao je maturante da se upisuju na studij farmacije, obećao im stipendije tijekom studiranja, sigurno zaposlenje, ponegdje rješavanje stambenog pitanja, te izrazio želju za otvaranjem stručnog studija u Osijeku, nakon što se zadovolje svi potrebni uvjeti.

Da je spajanje ljekarni dobar potez, složio se i zamjenik osječko-baranjskog župana, Goran Ivanović.

- Adaptirana i novouređena ljekarna u Belom Manastiru sigurno je na razini onoga što poboljšava standard života na ovom području. Ovime je završen proces ukrupnjavanja kada je o ljekarničkoj struci riječ. Osječko-baranjska županija daje potporu ovakvim projektima i radujemo se takvim otvaranjima, koja ni u kom slučaju nisu samo protokolarna - rekao je Ivanović, čestitavši svima koji su sudjelovali u projektu.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Istaknuo je kako je ugodno iznenađen novim interijerom te dodao kako i moderna ljekarna Belom Manastiru daje novu vizuru i čini ga, dakako zajedno s ostalim planiranim projektima, srednjoeuropskim gradićem ugodnim za život. Pobrinut će se, podvukao je, riješiti problem parkiranja u okolici Ljekarne.

Ivica GETTO
Moguće i nedjeljno dežurstvo

Na mjestu današnje Centralne ljekarne Beli Manastir još 20-ih godina prošlog stoljeća radila je ljekarna u vlasništvu belomanastirskog ljekarnika, Viktora Šagija. Posljednju značajniju obnovu doživjela je krajem 70-ih godina prošlog stoljeća. Trenutačno u njoj radi šest stalno zaposlenih djelatnika te dvije vježbenice, a dnevno ju posjeti između 500 i 600 korisnika. Radnim danima Ljekarna radi od 7 do 21 sat, a subotom od 8 do 20 sati. Nakon pregovora s resornim Ministarstvom, moguće je i uvođenje nedjeljnog dežurstva.

“Sve je pristupačno i vidljivo”

Novim izgledom zadovoljni su i korisnici. “Zbog bolesti koju imam, u Ljekarnu sam dolazio prilično često. Uvijek je u njoj bilo čisto i uredno, a usluga odlična. Koliko vidim, sada je puno modernija. Asortiman je proširen, sve je pristupačno i lako vidljivo, što prije nije bio slučaj. U svakom slučaju, sviđa mi se”, rekao je Franjo Vonjak iz Belog Manastira, jedan od prvih korisnika koji je u Ljekarnu došao nakon svečanog otvorenja.

projekt

LJEKARNA U BELOM MEĐU 30 JE U SUSTAVU

Širenjem asortimana, najavljeno je, više će se pozornosti pokloniti i sportašima

500 - 600

korisnika dnevno posjeti Centralnu ljekarnu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike