Sport
BIJELO-PLAVI PORAŽENI U FELCSUTU

Mladi su opravdali očekivanja
Objavljeno 9. listopada, 2017.
Zekić želio provjeriti formu većeg broja igrača pa je u susretu s Puskas Akademijom nastupio s dvije momčadi

Osječani su odigrali prijateljski susret protiv Puskas akademije i izgubili s 1:0. Osijek opet nije izgledao bajno u tom susretu, ali to i nije bio glavni cilj već je Zekić želio provjeriti formu svih igrača koje je odveo u Felcsut, pa je u tom susretu nastupio s dvije momčadi koje su odigrale po 45 minuta, a u takvim okolnostima nije lako uhvatiti pravi ritam igre.

- Moje najveće zadovoljstvo boravkom u Mađarskoj odnosi se na odlične uvjete rada koje smo imali na terenima Puskas akademije. Maksimalno smo ih iskoristili, radili uz nešto pojačan ritam - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, koji je tijekom stanke "nagazio" svoje igrače.

- Osjetio se tijekom utakmice s Mađarima lagani umor kod momčadi s obzirom na to da smo ih malo “nagazili” u ovom tjednu bez službene utakmice. Činjenica je da smo mogli i trebali bolje odigrati, ali su i brojne izmjene učinile svoje. Drago mi je da su nam mladi dečki opravdali očekivanja, a to se posebno odnosi na Luku Marina. Nastavljamo raditi u Gradskom vrtu, nadajući se da će nam i situacija s ozlijeđenim igračima biti bolja idućih dana - rekao je Zekić.

Bijelo-plavi sad ulaze u tjedan kada će se intenzivnije pripremati za susret protiv Dinama. Još uvijek nije posve jasno hoće li Zekić u toj utakmici moći računati na sve svoje najjače snage. Određene probleme s ozljedama još uvijek imaju Barišić, Šorša i Bočkaj, ali oni nisu više tako ozbiljni da ih sve treba otpisati za susret protiv Dinama. Postoje dobri izgledi za njihov oporavak jer do susreta u Maksimiru ima još šest dana. Uostalom, puno je važnije pitanje je li Zekić uspio podignuti momčad tijekom stanke. Razgovor koji je obavio s momčadi bio je oštar, na koncu je “procurilo” kako je Muzafer Ejupi ipak kažnjen zbog “pljeskanja” Hajradinoviću u završnici susreta s Istrom 1961. Koliko? Službene brojke nema, a neslužbeno, radi se o 25.000 kuna. Uostalom, to sad treba zaboraviti i okrenuti se derbijima koji dolaze. Prvo Dinamo, a onda Rijeka. Premda oba igraju u gostima, bijelo-plavi u tim susretima pravim stavom i hrabrom igrom definitivno mogu popraviti sliku koja u posljednje vrijeme nije baš bila uvjerljiva.

Dalibor KELER
PUSKAS A.             1 (0)
OSIJEK                    0

FELCSUT - Pancho Arena. Teren: odličan. Gledatelja: 200. Sudac: Szabolcs Szilasi (Budimpešta). Strijelac: 1:0 Zsidai (86).

PUSKAS AKADEMIJA: L. Hegedus, Heris (od 61. J.Hegedus), Vanczak, Poor, Osvath (od 46. Scecsi), Mevoungou, Szakaly (od 55. Csilus), Molnar, Bačelić-Grgić (od 55. Madarasz), Balogh, Perošević (od 59. Zsidai).

OSIJEK: Malenica, Grgić, Škorić, Barać, Marin, Jambor, Mioč, Boban, Hajradinović, Lopa, Marić. Drugo poluvrijeme: Antolović, Matas, Šimunec, Lesjak, Marin, Lukić, Lončar, Mudražija, Kuprešak, Pušić i Ejupi (od 72. Durdov).

KOHORTA POLOŽILA VIJENAC NA BISTU I GROB BLAGE ZADRE

Iako NK Osijek ove godine ne sudjeluje na tradicionalnom memorijalu koji se igra u znak sjećanja na junaka Domovinskog rata, generala Blagu Zadru, to nije spriječilo Kohortu da se pokloni jednoj od ikona obrane Vukovara. Tako je izaslanstvo osječke navijačke skupine kao i svake godine u ovo vrijeme obišlo njegov spomenik na Trpinjskoj cesti, te grob na vukovarskom Memorijalnom groblju te je tom prilikom položilo vijence i upalilo svijeće. D.Kl.

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike