Crna kronika
TRAGEDIJA KOD SLATINE

Šleper udario ženu na biciklu i usmrtio ju
Objavljeno 7. listopada, 2017.
Prilikom obilaženja šleper se zabio u drugi kamion i u odbijanju pregazio biciklisticu

SLATINA - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Podravskoj magistrali, državnoj cesti D2, u slatinskom prigradskom naselju Donjim Meljanima u petak nešto poslije 7 sati smrtno je stradala biciklistica Kata Želipski (62) iz Donjih Meljana.

Nesretna žena vozila se biciklom u smjeru zapada i susjednog sela Bistrice, kad je na nju na ravnom dijelu ceste ispred kućnog broja 92 naletio kamion vukovarskih registracijskih oznaka. Prema neslužbenim informacijama, vozač velikog šlepera vjerojatno je kasno zamijetio vozačicu bicikla ispred sebe pa je pokušao izbjeći nesreću obilazeći je skretanjem ulijevo. U tom je trenutku, međutim, iz suprotnog smjera naišao drugi kamion đakovačkih registracijskih oznaka i došlo je do sudara dvaju teretnih vozila. Vukovarski šleper odbačen je na nesretnu biciklisticu, nakon čega je sletio u desni putni kanal, gdje se zaustavio nakrivljen. Tijelo nesretne žene ostalo je ispod kamiona dok nije stigla dizalica, a đakovački kamion ostao je oštećen na kolniku. Nesreća se dogodila po kišovitom vremenu i skliskom kolniku.

Poginula biciklistica živjela je u selu sa svojim suprugom, sinom i njegovih dvoje djece. Obitelj se bavi poljoprivredom, a jučer ujutro Kata Želipski išla je, kao i svakog jutra, do svoga poljoprivrednog imanja na kraju sela. Tamo je namjeravala podojiti kravu i nahraniti nekoliko svinja koje još uzgajaju za vlastite potrebe, ali do imanja nije stigla.

Nesreća je teško pogodila i njezina brata Milu Bogovića, koji živi u Umagu i koji je sa suprugom došao na nekoliko dana da malo pomogne sestri i njezinoj obitelji. On se doselio iz Vojvodine 1979. godine, a obitelj Želipski također je iz Vojvodine morala izbjeći 1992. Tada se u vrijeme protuhrvatske kampanje u Srbiji doselila u Donje Meljane.

Petar ŽARKOVIĆ

loši uvjeti

U VRIJEME NESREĆE PADALA JE KIŠA

Tijekom očevida promet je u cijelosti obustavljen

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike