Magazin
DUBRAVKO ŠIMENC

Startas iz Borova je primjer kako se treba brendirati hrvatski proizvod
Objavljeno 7. listopada, 2017.
BIVŠI HRVATSKI OLIMPIJAC I SADAŠNJI PROMOTOR BRENDA STARTAS TVORNICE BOROVO

Proslavljeni hrvatski olimpijac koji se trenutačno nalazi na mjestu voditelja brenda Startas, održao je predavanje studentima Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) u prostorijama fakulteta na Jordanovcu. Tema su bila iskustva, prepreke i barijere na putu do poslovnog uspjeha i osnaživanja brenda Startas tvornice obuće Borovo.

- Da nije bilo Vukovara, ne bi ni nas bilo ovdje. I to je jedan od razloga zašto sam odabrao Borovo za svoju karijeru nakon sporta - objasnio je Dubravko Šimenc.

Šimenc se osvrnuo i na uzlaznu putanju poslovanja tvrke Borovo koja još uvijek osjeća posljedice ratnih razaranja:

- Još uvijek smo u procesu vraćanja imovine Borova iz republika bivše države i to je jedan proces koji će sigurno trajati. No, mi ne možemo sjediti i čekati da se to dogodi, nego moramo raditi na osnaživanju brenda koji pokazuje izvrsne poslovne rezultate.

Cilj je Borova od brenda Startas napraviti svojevrsni hrvatski suvenir. Upravo to je Šimenc istaknuo kao bitnu stavku u razvoju brenda, naglasivši kako rade s cijelim nizom hrvatskih i stranih korporacija od Podravke i Coca-Cole pa do raznih ministarstava pod okriljem Vlade RH.

- Moramo kod krajnjih potrošača ugraditi svijest kako se radi o iznimno kvalitetnom proizvodu te im objasniti koliko je važno poticati hrvatsku proizvodnju. Primjerice, svaki par Startas obuće prođe kroz ruke 22 vrijedne radnice u tvornici - istaknuo je Dubravko Šimenc ponudivši konkretne brojeve koji sugeriraju kako je trenutačna proizvodnja oko 40 tisuća pari obuće.

Šimenc je također naglasio kako postoji potražnja za 300 tisuća, dok je krajnji cilj koji je Borovo stavilo pred sebe - milijun pari obuće:

- Vrlo sam optimističan po pitanju postizanja tog cilja - poručio je Šimenc.

Njegovo predavanje studentima ZŠEM-a izazvalo je snažne emocije kada je pričao o posebnoj ediciji čizama koje je Borovo izradio u znak sjećanja na Domovinski rat u kojem su Vukovar i sama tvornica Borovo podnijeli veliku žrtvu:

- Riječ je o čizmama na kojima je otisnuta posebna silueta vukovarskog vodotornja te natpis 1991. Mislim da je time sve rečeno - završio je Šimenc, čije je predavanje popraćeno pljeskom prepune dvorane 'Franck' u prostorijama Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM).(D.J.)

Možda ste propustili...

IRAN I IZRAEL: SMRTNI NEPRIJATELJI

Eskalacija rata u sjeni

VELEPOSLANIKOV IZBOR

Kopanje po mraku

Najčitanije iz rubrike