Tehno
“VIENNA START-UP 2018”

Prijavite svoj start-up i provedite dva mjeseca u Beču
Objavljeno 6. listopada, 2017.

Gospodarska agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka i ove godine s ciljem promoviranja Beča kao poduzetničkog centra nastavlja projekt „Vienna Start-up 2018“. Paket koji se u sklopu projekta dodjeljuje perspektivnim mladim poduzećima pokriva putne troškove, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, mjesto za rad u jednom od 32 bečka coworking prostora, coaching program, ulaznicu za bečki start-up festival (Pioneers festival) te upoznavanje i sklapanje korisnih kontakata s poduzetničkom scenom Beča. Prošle je godine ovim paketom obuhvaćeno deset tvrtki, a zbog velikog broja prijava – s 40 prijava 2015. na 230 prijava 2016. godine – iduće godine u Beč će biti pozvan duplo veći broj međunarodnih start-upova. Iz Hrvatske je od pokretanja projekta prije dvije godine zaprimljeno četrnaest prijava, a krajnji rok prijave za novi paket je 31.01.2018. godine.

- Ovim projektom Gospodarska agencija ne želi se samo promovirati na međunarodnoj razini, nego nastoji privući i u Beču zadržati zanimljive projekte. Većina start-upova unutar dvije godine uspije stvoriti 7,5 radnih mjesta, što smatramo vrlo relevantnim gospodarskim faktorom - kazala je Renate Brauner, bečka gradska vijećnica za gospodarstvo.

Gospodarska agencija Grada Beča predstavlja inicijalni kontakt-centar za lokalna i međunarodna poduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem, nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora. Njezin je cilj jačanje bečkih poduzeća i inovacija, a fokusu agencije prije svega nalaze se humanističke znanosti, urbane tehnologije, kreativno gospodarstvo, kao i komunikacijske i informacijske tehnologije. Više informacija na sljedećem linku: https://viennabusinessagency.at/ start-up-city-vienna/ vienna-start-up-package/. M.Režić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike