Tehno
NOVO NA TRŽIŠTU

Vivax predstavio liniju prvih hrvatskih SMART UHD 4K TV prijamnika
Objavljeno 6. listopada, 2017.

Na konferenciji za novinare u vlastitim proizvodnim pogonima u Rugvici pokraj Zagreba, Vivax tim tržištu je predstavio liniju prvih hrvatskih 4K televizijskih prijamnika – Vivax SMART UHD 4K LED TV s dijagonalama 43“, 49“ i 55“.

- U proljeće 2016., u našem prostoru u Rugvici pokrenuli smo jedinu hrvatsku proizvodnu liniju za izradu televizijskih prijamnika i tržištima naše regije ponudili Vivax LED televizore proizvedene kod nas. Danas, nakon godinu i pol dana, predstavljamo vam i punokrvne UHD 4K LED televizore proizvedene u našem pogonu. S ponosom mogu istaknuti da je Vivaxov pogon jedini takve vrste u široj regiji država iz našeg okruženja - izjavio nam je Vladimir Brkljača, izvršni direktor za vlastite brendove M SAN Grupe d.d. Tijekom konferencije za novinare Vivax tim upoznao nas je s radom njihove proizvodne linije, počevši od čiste sobe (tzv. Clean Room), u kojem njihovi djelatnici odjeveni u sterilna antistatička odjela sklapaju ekrane budućih 4K LED televizora, dok cijela atmosfera podsjeća na SF filmove. Minimalno dvosatno testiranje svakog proizvedenog uređaja predstavlja kraj proizvodnog ciklusa. I tek nakon što svaki uređaj prođe testiranja Vivax televizori mogu krenuti na tržište.

- Naša nova generacija Vivax UHD LED TV prijamnika, kao svi njezini prethodnici, potpuno je kompatibilna sa svim trenutačnim, kao i novonajavljenim standardima prijema digitalnih signala. Već danas svi novi VIVAX TV prijemnici podržavaju novi DVB-T2 H.265 HEVC standard koji će tek od 2019. postati obvezan. Jedna od najvažnijih karakteristika naših UHD televizora, povrh 4K slike, mogućnost je instaliranja raznih aplikacija s Google Play Store-a što našim korisnicima daje mogućnosti da Vivax UHD televizore prilagode svojim potrebama. Svi UHD prijemnici opremljeni su sa 1.5 GB / 8 GB memorije - pojasnio je Damir Husnjak, voditelj razvoja Vivax proizvoda.

- Globalni trendovi kreću se u smjeru sve veće zastupljenosti UHD 4K TV uređaja što je svakako i nama važan pokazatelj smjera koji trebamo zauzeti. Dio zemalja EU već je pokrenuo proces digitalizacije (Njemačka i Čeka) koja omogućuje prijenos sadržaja u 4K rezoluciji što će automatski utjecati na značajno povećanje produkcije i dostupnost 4K video sadržaj i time kreirati veću potražnju za UHD TV uređajima te utjecati na brzinu razvoja ovih TV uređaja. Hrvatsko tržište svakako ide u tom smjeru, a najavljena će digitalizacija kroz koju godinu dodatno pridonijeti širenju uporabe ove tehnologije – nastavio je Brkljača.

- U srcu razvoja naših proizvoda njihovo je međusobno povezivanje u jedinstveni korisnički svijet. Pomoću našeg Vivax Fly 4 mobitela možete, kao i s daljinskim upravljačem, upravljati Vivax SMART UHD 4K LED televizorom, ili putem Screen Mirroring funkcije vaše fotografije i filmiće s mobitela prikazati na velikom ekranu. Naravno, ove mogućnosti vrijede i za sve ostale moderne Android mobilne uređaje. Da, IoT - Internet stvari je u punom zamahu – završio je Huzjak.

Korisnicima iznimno važne karakteristike kod odabira novog televizora jesu cijena i dostupnost servisa. Vivax UDH 4K LED TV prijamnici prednjače u sva tri aspekta, s pristupačnom preporučenom maloprodajnom cijenom od 3.499,00 Kn za 43“ do 4.699,00 Kn za 55“ te osiguranom podrškom kroz servisnu mrežu MR Servisa. M.Režić

Vivaxov pogon jedini takve vrste u široj regiji država iz našeg okruženja

Najčitanije iz rubrike