TvObzor
ESMERALDA PIMENTEL

Gluma je poput života, neprestano usavršavanje
Objavljeno 6. listopada, 2017.

Vezani članci

HRT: NOVA MEKSIČKA TELENOVELA

Zaljubljena u Ramona

Premda je posljednjih godina nezaustavljiva na putu prema osvajanju zvjezdanih visina, a karizmom djevojke iz susjedstva regrutira ozbiljnu vojsku vjernih obožavatelja diljem svijeta, mlada meksička glumica Esmeralda Pimentel i dalje čvrsto stoji na zemlji. Slava podrazumijeva odgovornost, gluma neprekidno usavršavanje, a izazov uvijek nešto novo i drukčije. Ukratko, to je njezina filozofija, zbog koje nije nikada zažalila.

- Gluma je poput života, neprestano usavršavanje. Tim sam putem, do sada, koračala oprezno i polako, a kraj mu ne nazirem. Za svojih 28 godina, od kojih sam osam posvetila karijeri, mahom radeći na svom talentu, nikad nisam zažalila što iza sebe nemam kilometarski popis telenovela, predstava i filmova. Uvijek sam više vjerovala u kvalitetu i dobre uloge, a taj recept zasad daje dobre rezultate - poručuje zvijezda HRT-ovih telenovela “Znaj da te volim”, “Boja strasti” i najnovije “Zaljubljena u Ramona”.

Spremna za nove izazove

Smatrate li se ostvarenom ženom?

- Oduvijek sam se vidjela na taj način. Problem s famom oko ostvarenosti je u tome što želite od života i čime se zadovoljavate. Ako pred sebe postavite samo jedan cilj, i cijeli život provedete u njegovu ostvarivanju, šanse da završite kao promašaj su velike. Ali ako na tom putu uživate u svakom koraku koji ste na njemu napravili da dohvatite zvijezde, već ste uspjeli.

Živite li sada život o kakvom ste sanjali?

- Godine napornog rada, učenja i odricanja uložila sam da se danas osjećam zadovoljnom. Slava je došla kao kruna prethodnog rada. Volim održavati ravnotežu između poslovnih obveza i vremena koje posvećujem privatnom životu, prijateljima, obitelji, sebi. Nikad ne dopuštam da bilo koji dio mog života trpi. To me čini potpunom i spremnom za nove izazove.

Čime se bavite u stankama snimanja telenovela?

- Ne gubim vrijeme. Usavršavam glumu, pohađam razne tečajeve koji mi pomažu da otkrijem sve mehanizme svog talenta i nadmašim granice koje sam dosadašnjim radom postavila. Osim toga, idem i u školu baleta, vježbam u teretani...

Slava nosi odgovornost

Postoji li još neki izazov koji smatrate vrijednim truda?

- S izazovima sam tek počela. Ne bih voljela reći da ih više nema, jer bi to značilo da sam ponudila sve što sam mogla kao glumica. A smatram da mogu još mnogo toga. Priželjkujem neki dobar kazališni komad, a bilo bi zanimljivo igrati i u mjuziklu. Telenovele su nešto čemu se, u pravilu, vraćam krajem godine, a i tu uvijek gledam da biram nešto potpuno drukčije od onoga što sam radila prošli put. Tako će biti i ovaj put. Problem je u tome što takav život zahtijeva veliku posvećenost. Ne sjećam se kad sam posljednji put napravila pauzu dužu od šest mjeseci. Uvijek je nešto u planu, pa tako i sada kad je završeno snimanje telenovele “Zaljubljena u Ramona“. Ali to je život koji sam sama birala.

Danas imate sve o čemu ste, vjerojatno, maštali kao djevojčica: novac i popularnost. Koliko se te djevojačke maštarije razlikuju od stvarnosti koju sada živite?

- Kad sam se kao klinka zamišljala na naslovnicama svjetskih magazina, najprije su mi na pameti bili slava, popularnost, moć i novac. Danas shvaćam da se iza statusa lica s naslovnice krije mnogo dublja filozofija. Prije svega, slava nosi odgovornost. Svako vaše pojavljivanje na televiziji, intervju u novinama, fotografiranje za razne kampanje mora imati neku poruku, težinu koja ga opravdava. Razlog zbog kojeg ste tu gdje jeste. Nije sve samo u sjaju i glamuru.

Što smatrate formulom svog uspjeha?

- Ne postoji jednadžba za uspjeh. Jednostavno, sreća se poigra da godine rada u pravo vrijeme naiđu na priliku života - i tada ste uspjeli. Obično to bude u vrijeme kad ste dovoljno sazreli da je ne prokockate, nego da je pametno utrošite u nove uspjehe.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Maria Esmeralda Pimentel

DATUM ROĐENJA:

8. rujna 1989.

MJESTO ROĐENJA:

Ciudad Guzman, Jalisco

LJUBAV:

Osvaldo de León, dečko

Zaljubljena u Ramona

HTV 1, ponedjeljak - petak, 12.20

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike