Zdravlje
PRP TERAPIJA POMLAĐIVANJA

Najprirodniji način uklanjanja znakova vremena s vašeg lica
Objavljeno 2. listopada, 2017.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama revolucionarna je metoda regenerativne medicine. Naziva se i metodom pomlađivanja vlastitom krvlju, a koristi se matičnim stanicama i proteinima - faktorima rasta iz trombocita.

Kada govorimo o PRP terapiji, onda uz nju često spominjemo metodu Cellular Matrix. Ta je metoda pouzdana, sigurna, dugotrajna, a efekti su vidljivi već neposredno nakon tretmana. Takvi se učinci postižu sinergijskim djelovanjem PRP-a i hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak naše kože, koji se, nažalost, gubi s godinama. U estetskoj medicini koristi se, kao dodatak, više od 20 godina. Na sebe veže vodu iz tkiva, potiče proliferaciju stanica kože - tako ju hidratizira i vitalizira iznutra.

PRP-plazma bogat je pripravak iz naše vlastite krvi. Centrifugiranjem se odvajaju i aktiviraju faktori rasta trombocita, koji potiču stvaranje kolagena, elastina i krvnih žila u koži. Na taj način pomažu u obnavljanju oštećene i umorne kože i ublažavaju znakove starenja. Time se na posve prirodan način omogućuje regeneracija i oporavak tkiva – smanjuju se bore, poboljšava elastičnost kože lica, vrata, dekoltea i ruku. Koža postaje čvršća, zategnuta, glatka, dobiva zdrav i svjež sjaj, tonus i teksturu.

Tretman se izvodi brzo i jednostavno. Na kožu, prethodno pripremljenu enzimima i mikrodermoabrazijom, nanosi se anestetska krema. Potom se bezbolno, standardnim postupkom iz vene izvadi 4 - 5 mililitara krvi. Slijedi postupak centrifugiranja, kojim se odvaja plazma od ostalih krvnih sastojaka.

Tako dobivena plazma, pomiješana s hijaluronom i stimulatorima rasta, aplicira se u kožu malim, nježnim ubodima veoma tankom, posebnom, iglicom.

Rezultati su vidljivi već neposredno nakon tretmana. Potpuni efekt očekuje se u sljedeća četiri tjedna do nekoliko mjeseci. Toliko, naime, traje proces stvaranja novog kolagena i elastina.

U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje meka, hidratizirana, sjajna, elastičnija i vidljivo pomlađena. Nakon postupka nanosi se blaga, umirujuća maska i krema. Do sljedećeg dana preporučuje se manje aktivnosti i odmor.

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana. Drugi tretman obavlja se nakon tri mjeseca, a sljedeći nakon šest mjeseci. Učinci terapije mogu trajati do dvije godine. Iako su efekti dugotrajni, potrebno je određeno vrijeme da se pokažu zadovoljavajući rezultati.

PRP tretman moguće je kombinirati s dermapen-mikroiglicama, kojima se omogućuje još bolje prodiranje pripravka u kožu. S obzirom na to da se PRP radi iz vlastite krvi, ne postoji mogućnost preosjetljivosti, alergije i imunološke reakcije.

dr. med. Jasenka Kalajdžić Čandrlić, anesteziolog
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike