Tehno
VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA

VMware i Red Hat akademski partner
Objavljeno 29. rujna, 2017.

Visoko učilište Algebra s ulaskom u novu akademsku godinu ostvaruje i dva velika akademska partnerstva s važnim tvrtkama iz IT industrije – VMwareom, vodećom tvrtkom u području virtualizacijskih rješenja, te Red Hatom, vodećom tvrtkom u području razvoja i primjene rješenja temeljenih na otvorenom kodu (open source). Akademska partnerstva donose brojne konkretne prednosti studentima primijenjenog računarstva te su osmišljena kako bi im već tijekom studija omogućila pristup aktualnim i tehnologijama koje su tek u razvoju, softveru, razvojnim alatima, ali i povoljniji pristup certifikacijskim ispitima te besplatan pristup materijalima za učenje koji će im uvelike pomoći u pripremi ispita iz pojedinih kolegija.

Ulaskom u akademsku inicijativu tvrtke Red Hat (Red Hat Academy) studenti Visokog učilišta Algebra dobit će pristup svim elektroničkim materijalima za učenje, jednostavniji pristup ispitima, kao i potpuni pristup tehnologijama koje razvija ta tvrtka. Moći će pristupiti i određenim edukacijskim seminarima (uključujući i komercijalno raspoložive videomaterijale), koji će im pomoći u polaganju pojedinih kolegija tijekom samog studija primijenjenog računarstva, jer su uz njih tematski blisko vezani, kako na preddiplomskom tako i na diplomskom studiju.

Pristupanjem Visokog učilišta Algebra tom akademskom programu studentima se također otvaraju vrata prema Red Hat University programu, u sklopu kojeg postoje mogućnosti suradnje u području istraživanja, kao i suradnje sa stručnjacima iz Red Hata na izradi završnih i diplomskih radova, ali i mogućnost zapošljavanja u svojstvu pripravnika.

Akademska inicijativa tvrtke VMware studentima Visokog učilišta Algebra omogućit će, pak, pristup svim aplikacijama i rješenjima iz područja virtualizacije, koja su im potrebna tijekom studija, uključujući i VMware Workstation, ESXi i Fusion.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike