Sport
ANTE VUČEMILOVIĆ-ŠIMUNOVIĆ

Štimac i Kovač najbolje su utakmice odigrali kod nas u listopadu
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Jedini koji je bio protiv odluke o preseljenju domaćinstva Hrvatska - Finska bio je dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a osječko-baranjskog Ante Vučemilović-Šimunović. Do kraja je inzistirao na tome da domaćinstvo ostane u Osijeku.

- Naši su argumenti bili da se do 6. listopada teren može pripremiti da se utakmica u Osijeku odigra normalno i da apsolutno nitko na svijetu ne može jamčiti dva tjedna prije odigravanja da neki teren može biti u redu. Istina, nekoliko inspekcija obišlo je Osijek. Čak je dan prije sastanka Izvršnog odbora teren još jednom obišao sam predsjednik HNS-a Davor Šuker. Ja sam reagirao još prije nekoliko dana, kada se počelo otvoreno govoriti o preseljenju. Najavio sam kako u toj odluci neću sudjelovati jer je smatram kompletan slučaj potpuno amaterski odrađenom - pričao je Ante Vučemilović-Šimunović.

Podsjetili smo da je Hrvatska dvije utakmice sredinom listopada već odigrala u Osijeku. Protiv Walesa i Azerbajdžana. I ostvarila pobjede.

- Sječam se prije Walesa se pričalo kako je loš teren, ali smo inzistirali na Osijeku, s čime se složio tadašnji izbornik Igor Štimac. I pobijedili smo Wales u odličnoj utakmici. Bale se nije vidio. Slično je bilo protiv Azerbajdžana, kada je izbornik bio Niko Kovač, kada smo pobijedili sa 6:0. Znači, nikakvih prepreka ni sada nije bilo za odigravanje kvalitetne utakmice u Gradskom vrtu.

Odluka HNS-a protiv je matične organizacije i ljudi iz osječko-baranjskog nogometa, koje zastupa Vučemilović-Šimunović. Razmišlja li o poduzimanju nekih konkretnih poteza?

- Zaključio sam kako je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u ovom trenutku potreban mir i sačuvati jedinstvo. Međutim, nakon završetka kvalifikacija, a u skladu s ostvarenim rezultatom, sigurno ću reagirati na adekvatan način - zaključio je Vučemilović-Šimunović. K.Lacković

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana