Novosti
ŽUPAN ZATRAŽIO MANDATE SVIH PROČELNIKA UPRAVNIH TIJELA

Anušić: Ostat će samo oni koji mogu pratiti novu dinamiku rada
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić zatražio je proteklog tjedna na raspolaganje mandate svih pročelnika županijskih upravnih odjela i službi, njih 11.

No, u razgovoru za Glas Slavonije Anušić naglašava kako se ne radi o političkom smjenjivanju jer da je htio takvu vrstu smjena, napravio bi ih prvog dana ulaska u Županiju.

- Dao sam svima priliku da pokažu što i kako rade i tri mjeseca sam skenirao situaciju. Tako da će neki od njih, a to su oni koji rade onako kako ja vidim da bi se trebalo raditi u Županiji, ostati na svojim pozicijama. Moramo biti jasni i reći kako sam u izbornom procesu dao neka obećanja svojim biračima, a to je i da ćemo biti bolji i efikasniji. Rad Županije ne ovisi samo o županu već i o mojim pročelnicima, a oni moraju raditi u skladu s mojom vizijom. Od 1. siječnja s novim proračunom sve mora biti spremno za efikasniju upravu - naglašava župan Anušić.

Recimo kako imenovanju novih pročelnika prethodi i nova sistematizacija radnih mjesta u Županiji, ali i osnivanje nekih novih odjela te spajanje postojećih. Tako će novi upravni odjel biti onaj za kontinentalni turizam, a Županija će osnovati i javnu ustanovu za projekte EU-a. Za sva radna mjesta bit će raspisani natječaji i do kraja godine znat će se imena novih pročelnika upravnih odjela.

Neslužbeno doznajemo kako se dio pročelnika osjetio pogođenim činjenicom da će biti smijenjeni jer smatraju kako nisu na funkciju došli političkim putem, već putem svojih sposobnosti, a u međuvremenu su ispratili nekoliko župana na istim pozicijama.

- Treba biti jasno da sam ja dobio mandat da napravim promjene, a ne da sve ostane isto. Nitko od njih neće ostati bez kruha na stolu i dobiti otkaze. Svi oni ostat će na mjestima savjetnika i pomoćnika ili u krajnjoj liniji djelatnika Županije. Stoga treba ponoviti da se ovdje ne radi o političkim smjenama, već isključivo slaganju tima za novu dinamiku rada u Županiji - rezolutan je Anušić. N.Z.Eberhard

TKO SU PROČELNICI OD KOJIH SU ZATRAŽENI MANDATI

Trenutačni pročelnici su Katica Čosić u Upravnom odjelu za upravne i pravne poslove, Ružica Gverijeri u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, Snježana Staščik u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, mr. sc. Danijela Lovoković u Upravnom odjelu za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode, Ranko Radunović u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, Silva Wendling u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj, Snježana Raguž u Upravnom odjelu za javne financije, dok Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj trenutačno vodi v.d. Ivana Katavić-Milardović. Na čelu Službe za javnu nabavu trenutačno je Davor Slivka, a na čelu Službe za zajedničke poslove Romana Mihaljević.

Možda ste propustili...

NOSITELJ LISTE SOCIJALDEMOKRATA ZA 5. IZBORNU JEDINICU VILIM RIBIĆ

Realnog rasta standarda nema