Ekonomija
“SVE NA JEDNOM MJESTU” I U SLAVONIJI

Ministrica Dalić u Osijeku je promovirala alate za pomoć poduzetnicima
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Osijek je drugi grad u Hrvatskoj u kojem je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u petak promovirala novu aktivnost ovog ministarstva pod nazivom “Sve na jednom mjestu”. Riječ je o paketu web-alata kojemu je cilj informirati poduzetnike i građane o njihovim pravima na zajedničkom tržištu Europske unije. Promocija ovih aktivnosti počela je prije dva tjedna u Zagrebu, a nakon Osijeka ministrica će posjetiti Rijeku, Split i Varaždin. Prvi dio osječke promocije održan je u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca na Gajevu trgu, gdje se ministrica Dalić susrela s velikim brojem zainteresiranih osječkih gospodarstvenika, a u njezinoj pratnji bio je i Bernard Jakelić, zamjenik direktora HUP-a, te župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

- Cilj nam je informirati poduzetnike o mogućnostima koje Ministarstvo gospodarstva pruža kako bi se riješili neki od problema koji se pojavljuju prilikom, primjerice izvoza ili odnosa s državnim tijelima drugih država članica. U rješavanju tih problema naši poduzetnici nisu sami, jer je Ministarstvo gospodarstva razvilo brojne internetske alate, mahom web-portale kroz koje su povezani s drugim institucijama država članica i kroz koje se društvenim kanalima može pomoći poduzetnicima, ali i građanima. Zbog toga smo imali prezentaciju za poduzetnike, a na glavnom trgu u Osijeku spremni smo razgovarati i s građanima o njihovim pravima prije svega u smislu zaštite prava potrošača. Među zainteresiranim poduzetnicima u HUP-u se jučer našla i Renata Župaj iz knjigovodstvenog servisa Resident.

- Došla sam poslušati predavanja, jer se želim uputiti u mogućnosti korištenja web-alata za usluge u EU. Naime, to zanima moje klijente koji žele pružati svoje usluge i izvoziti na tržište Unije. Imamo one koji to već rade, a najveći problem je kako se probiti na tržište budući da smo mali, a usluge koje nudimo ograničenog su opsega. No, moja iskustva i s HUP-om i s Ministarstvom gospodarstva su odlična i vrlo brzo se dobije odgovore na sva pitanja koja nas muče - komentirala je Župaj.

Nefreteta ZEKIĆ EBERHARD
Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike