Osijek
TRANSPARENTNO ZAPOŠLJAVANJE

Već se zna da će novi direktori biti Medić, Ostrički i Lamza?!
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Iako je Most kao uvjet za koaliciju u gradskoj vlasti inzistirao na transparentnim natječajima pri zapošljavanju čelnika gradskih tvrtki, a u tu svrhu čak je angažirana i agencija koja će selektirati kandidate, gradski vijećnici jučer su našli mane raspisanim natječajima za direktore Ukopa, Tržnica, BIOS-a i Športskih objekata.

Naime, vijećnik Milan Opačak iz HDZ-a primijetio je kako se u svima natječajima traže isključivo stručnjaci ekonomske struke, a posebno mu je zasmetao natječaj za direktora Športskih objekata, gdje se traže i prodajne vještine.

– Tako sam ja odlučio nazvati Športske objekte da pitam kako ću kao potencijalni kandidat dokazati da posjedujem prodajne vještine. Pitao sam je li dovoljno da na tržnici prodajem papriku i krumpir, na što mi je potvrdno odgovoreno - povjerio je javnosti Opačak.

Gradonačelnik Vrkić odgovorio je kako je novi koncept izbora direktora tvrtki dijelom tržišni, a dijelom politički. – Neovisna agencija odabrat će tri najbolja kandidata, a onda će politički partneri vidjeti koja od ta tri kandidata najbolje mogu raditi posao u skladu s predizbornim obećanjima koja smo dali - objasnio je Vrkić. No, da bi cijela priča oko transparentnosti i zapošljavanja najspobnijih kandidata na tržištu mogla biti ponovno samo paravan, potvrđuje priča koja se jučer mogla čuti u pauzi sjednice. Tako je i Glas Slavonije doznao kako se imena novih direktora već znaju. Stoga će biti zanimljivo vidjeti hoće li na čelo BIOS-a, prema navodno već postojećem dogovoru, uistinu doći bivši ravnatelj KBC-a, ekonomist Saša Lamza. U istoj priči kaže se kako bi novi direktor Tržnica trebao postati ekonomist i nekadašnji direktor GPP-a Igor Medić, a u Ukop dolazi bivši voditelj regionalnog ureda HZZO-a Hrvoje Ostrički. Za Športske objekte navodno se zna samo kako dolazi osoba ženskog spola. Zanimljivo je da svi navedeni navodni budući direktori imaju upravo ekonomski fakultet. Uprava Dječjih vrtića mijenjat će se u studenom, a i tu se već zna da bi trebao doći netko iz Mostove kvote. Inače, objašnjenje zašto se neće mijenjati direktori Vodovoda, GPP-a, Zavoda za stanovanje i Unikoma projekti su iz europskih fondova, a uz koje su vezana i imena samih direktora tih tvrtki. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas