Dome slatki dome
BEST EUROPEAN HOLIDAY HOME

U Hrvatskoj najbolje kuće za odmor u Europi
Objavljeno 21. rujna, 2017.

Vila Vista Zamask u Istri, Vila Sreser s Pelješca, Vila Falcon Rook iz Konavala i Vila Vadediji, pokraj Žminja, proglašene su u Bruxellesu najboljima u izboru Best European Holiday Home (BEHH). Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija - najbolja obiteljska kuća (Falcon Rook), najoriginalnija kuća (Vista Zamask), najbolja kuća na obali (Pelješac Sreser) i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj).

Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. Svečanom proglašenju nazočili su predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem (poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya).

Hrvatska je imala čak 12 finalista od ukupno 64 u osam kategorija, što je odličan rezultat, uzme li se u obzir da su turističke zemlje poput Francuske i Italije imale samo po dva predstavnika u finalu ovog natjecanja. Više finalista od RH imala je jedino Velika Britanija koja je na kraju osvojila tri nagrade. U izboru je ukupno sudjelovalo 18 zemalja iz Europe.

“Ovo je izuzetan uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se ovaj sektor razvija u pravome smjeru te da Hrvatska sve sigurnije kroči prema tituli najljepše i najpoželjnije europske destinacije. Sve veća prepoznatljivost smještaja u domaćinstvu, kojih je prema posljednjim brojkama 92.000, dokazuje kolika je važna specijalizacija ponude, brendiranje destinacije i edukacija domaćina na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK-u.”, rekla je Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma HGK koja je bila uključena u odabir najboljeg europskog smještaja kao jedini hrvatski predstavnik te je ujedno u Bruxellesu preuzela nagrade u ime pobjednika.

HGK je postao član europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA u ožujku 2017., te je aktivno uključen u njezin rad. J.Kn.

Hrvatska je imala čak 12 finalista od ukupno 64 u osam kategorija, što je odličan rezultat

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike