Autoglas
AUTO SHOW

Vinkovci: Miks folklora i automobila
Objavljeno 19. rujna, 2017.
Posjetitelji su mogli razgledati 50 novih modela automobila koje je u središtu Vinkovaca izložilo pet distributera vozila

U sklopu 52. Vinkovačkih jeseni održan je Auto show na kojemu su najnovije modele automobila predstavili vinkovački i osječki ovlašteni distributeri vozila. Brojni posjetitelji mogli su pogledati ponudu zanimljivih modela iz pet autokuća: Škojo Osijek (Mercedes i Suzuki), Autowill Vinkovci (Opel), Automehanika Vinkovci (Ford), PSC Osijek (Citroen) i Auto Vidaković Vinkovci (Nissan, Renualt, Dacia).

Prodavači automobila ovom izložbom željeli su upotpuniti Vinkovačke jeseni i posjetiteljima, posebice mladima koji ne vole samo folklor, dati novi sadržaj. S druge strane, Vinkovačke jeseni autoindustriji daju zamah da prodaju više automobila.

Marko Šarić, organizator Auto showa, istaknuo je kako se Auto show u sklopu Jeseni održava treći put. “Cilj je bio promocija novih modela automobilskih kuća, a smisao da se da dodatna vrijednost samim Vinkovačkim jesenima. Ove godine smo imali oko 50 automobila iz pet autokuća, a svake godine posjećenost bude jako dobra. Prošle godine smo Auto showu održali u šatoru Vinkovačkih jeseni, no ove godine smo se odlučili za drugu lokaciju u centru grada”, rekao je Šarić.

Osim Auto showa posjetitelji su mogli razgledati izložbu automobila u okviru Tuning showa gdje je bilo 40-ak automobila iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske.

- Prošle godine smo održali samo izlaganje automobila, a ove godine smo imali pravi Tuning show gdje je bilo devet klasa. Tuning je sređivanje automobila, gdje kompletni automobil nakon što prođe kroz ruke stručnjaka, bude posve drugačiji od onog prvobitnog - rekao je Toni Katić. Ante Milina iz Šida je na Tuning show došao sa Nissan Microm koja je 1995. godište.

- Moja Micra je slagana više za automobile koji imaju najglasnije ozvučenje. Krenuo sam u to jer sam kao dijete gledao američke spotove i vidio takve automobile s puno zvučnika i odlučio svoj automobil napraviti tako. Sada automobil proizvodi zvuk od 164 decibela i na natjecanjima uvijek postižem odlične rezultate - rekao je Milina.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u