Kultura
POMOĆNI TAJNIK HRVATSKOGA PEN CENTRA

Pjesnik Miroslav Kirin ide na rezidenciju u Veneciju
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Projekt Dropping Seeds, koji se organizira paralelno s Venecijanskim biennalom, ima za cilj na dnevni red staviti goruća pitanja društvenog života, ljudskih prava i problema izbjeglica u kontekstu umjetnosti. Riječ je o multidisciplinarnom projektu koji je koncipirala newyorška umjetnica Debra Werblud, a organizira ga venecijanska tvrtka VeniceArtFactory, koja se obično bavi umjetničkim i kulturnim projektima.

Projekt se održava u Veneciji do 1. listopada u bivšem samostanu Sant Elena.Tijekom jednomjesečnog rezidencijalnog programa na tjedne boravke pozvani su turski pjesnici Gökçenur Ç, Efe Duyan, Kadir Aydemir, Gonca Özmen i Selahattin Yolgiden iz Turske, a njima će se u Veneciji svakoga tjedna pridružiti i pjesnici iz drugih zemalja - Nia Davies, Miroslav Kirin, Josep M Rodriguez i Tal Nitzan.

Kao dio projekta, Ca 'Zenobia će biti domaćin pjesnika, zagovaratelja ljudskih prava, međunarodnih pravnih stručnjaka i suvremenih umjetnika. Osim svakodnevnog rada na novim tekstovima, pjesnici su dužni održati jedno javno čitanje te gostovati na Radiju Sveučilišta Foscari. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike