Kultura
7. MEĐUNARODNI FESTIVAL RAZVOJNOG KAZALIŠTA

Ganz novi festival skače kroz vrijeme
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Čovjek je jednako tako stanovnik vremena, kao što je i građanin države, i ako se drži neumjesnim, čak nedopustivim, isključiti se iz navada i običaja kruga u kojem se živi, zašto nam jednako tako ne bi bila dužnost izborom svoga djelovanja dati jedan glas potrebama i ukusu stoljeća?

U duhu Schillerove rečenice iz O estetskom odgoju čovjeka u nizu pisama 7. međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival skače kroz vrijeme i sažima se u dva kazališna tjedna kako bi podržao dvije ganz nove inicijative. Održava se od 21. do 24. rujna te ponovno od 7. do 16. prosinca. Mjesto događanja je Studentski centar u Zagrebu. Ganz predstavlja kazališne i plesne umjetnike mlađe i srednje generacije, povezuje lokalne i međunarodne umjetnike i organizacije te prati i njeguje suvremene tendencije i nekonvencionalan pristup u izvedbenim umjetnostima.

Sudjeluju: Alexander Roberts / Ásrún Magnúsdóttir / Anica Tomić / Jelena Kovačić / Saša Božić / Miran Kurspahić / Oliver Frljić / studenti Akademije dramske umjetnosti / Davor Sanvincenti / Hedvig Biong / Niko Hafkenscheid / Pablo Castilla / Inga Huld Hákonardóttir / Rósa Ómarsdóttir / Ivan Penović / Iva Peručić / Maja Subotić /(The) Lesser Men / Roberta Milevoj / Zagreb Green Film Fest / Žak Valenta.

Neopterećen žanrovskim okvirima, Ganz shvaća kazalište u najširem smislu riječi - kao medij koji balansira na rubovima književnosti, plesa, performansa, opere, aktivizma, filmske, likovne i medijske umjetnosti. Ganz nastoji biti društveno aktivan, zajednički prostor razmišljanja i djelovanja, a ovogodišnji je s obzirom na trenutnu situaciju na sceni, ponajprije radni prostor, prostor dijeljenja resursa te razmjene umjetničkih praksi, iskustava i znanja, naglasila je njegova umjetnička voditeljica, Silvija Stipanov.

U četiri dana rujanskoga Ganza, 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje projekte: plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmske projekcije i edukativne programe. N.Vek.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike