Gastro
RECEPT

Farfalle s patlidžanom
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Sastojci:

1 veliki patlidžan

morska sol

1 glavica luka

2 velika češnja češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

500 ml pasirane rajčice

crni papar

200 g integralne tjestenine, farfalle

bosiljak

10 maslina

100 g svježe naribanog sira

Priprema:

Operite patlidžan, izrežite ga na kockice i posolite. Nakon 15 minuta ocijedite sok, isperite i osušite. Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak te ih pirjajte na maslinovu ulju, potom dodajte kockice patlidžana, a na kraju ulijte pasiranu rajčicu, začinite solju i paprom i sve skupa pirjajte 15 minuta. Integralne farfalle skuhajte u dosta posoljene vode dok ne bude "al dente". Poslužite s umakom te ukrasite bosiljkom, maslinama i svježe naribanim sirom.

Možda ste propustili...